Τετάρτη 26.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το Playboy αποφάσισε να… ντύσει τα κουνελάκια του

13.10.2015
Νέα Υόρκη
Το πιο τολμηρό βήμα στην ιστορία του κάνει το Playboy: Το περιοδικό πρόκειται να εξοβελίσει τις γυμνές φωτογραφήσεις και να ντύσει (ελαφρά) τα κουνελάκια του, προσπαθώντας να κρατηθεί πάνω από το νερό σε ένα νέο μιντιακό τοπίο όπου πια το σεξ δεν πουλάει όπως κάποτε -εξαιτίας του Ίντερνετ.

Φυσικά, φωτογραφίες με κορίτσια σε «ερωτικές πόζες» θα συνεχίζουν να βρίσκονται στο περιοδικό, όπως όμως θα κυκλοφορούσαν στην παραλία. Ο ερωτισμός θα είναι πιο «καλλιτεχνικός» ενώ απλώς θα συνοδεύει την υπόλοιπη ύλη του περιοδικού.

Ο διαβόητος Χιου Χέφνερ, ιδρυτής του περιοδικού, συμφώνησε με την στροφή τού περιοδικού, όπως μεταδίδουν οι New York Times.

«Πλέον, ο καθένας χρειάζεται μόνο ένα κλικ για να βρει μπροστά του δωρεάν κάθε σεξουαλική πράξη που μπορεί να φανταστεί» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Σκοτ Φλάντερς. «Σε αυτό το στάδιο, είναι πλέον ντεμοντέ» είπε χαρακτηριστικά.

Από τα εκατομμύρια που είχε φτάσει κάποτε, η κυκλοφορία του αμερικανικού Playboy έχει πέσει στις 800.000.

Τι μένει στο περιοδικό αν ντυθούν τα μοντέλα; Αυτό θα αναζητήσει το περιοδικό, το οποίο πλέον θεωρεί ότι ανταγωνίζεται μέσα όπως το Vice που ρίχνουν περισσότερο βάρος στο ελεύθερο ρεπορτάζ, την ερευνητική δημοσιογραφία και τις συνεντεύξεις.

Ας σημειωθεί ότι, κάπου ανάμεσα στα γυμνά κουνελάκια, το περιοδικό είχε δημοσιεύσει συνεντεύξεις του Ναμπόκοφ, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του Malcom X και του Τζίμι Κάρτερ ενώ είχε δημοσιεύσει και διηγήματα του Μουρακάμι και της Άτγουντ.

Newsroom ΔΟΛ