Σάββατο 20.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έρχεται πλαφόν στα μοριακά τεστ

03.01.2022

Aλλαγές στην τιμή για τα μοριακά τεστ


“Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν κλειδώσει στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση“, είπε στον Ant1 υπ.Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας: «…Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα…».

Την ίδια στιγμή πολίτες κάνουν ουρές σε φαρμακεία και σε διαγνωστικά κέντρα για τη διενέργεια ελέγχων κορωνοϊού.

Τα δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ που παρασχέθηκαν δωρεάν στους πολίτες ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης φάνηκε πως δεν αρκούσαν για να καλύψουν τον αυξημένο κίνδυνο, αλλά και την αυξημένη κινητικότητα των εορταστικών ημερών, ενώ ταυτόχρονα η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων τους έχει συχνά αμφισβητηθεί και εξαιτίας της λανθασμένης δειγματοληψίας από τους πολίτες.

Αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να καταφεύγουν ακόμα συχνότερα σε φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test ή και σε μοριακό τεστ (PCR), οι τιμές των οποίων μπορεί να βρίσκονται υπό καθεστώς διατίμησης, ωστόσο το κόστος δεν είναι καθόλου αμελητέο για μια μέση οικογένεια.

Για το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR: το ποσό των 40 ευρώ για την παροχή υπηρεσίας και των 20 ευρώ για τη δειγματοληψία, δηλαδή συνολικά 60 ευρώ.

Στο κόστος των τεστ μάλιστα θα πρέπει να προστεθεί πλέον και αυτό των μασκών ενισχυμένης προστασίας, η τιμή των οποίων έχει εκτοξευθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ετικέτες: ,