Τετάρτη 29.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πιστοποίηση ως σχεδιαστής παθητικού κτιρίου έλαβε μηχανικός του Δήμου Τρικκαίων

04.05.2016

Πιστοποίηση ως Σχεδιαστής Παθητικού Κτηρίου, έλαβε μηχανικός του Δήμου, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτηρίου. Η πιστοποίηση σημαίνει ότι ενισχύεται η προοπτική του Δήμου για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων. Με κατάλληλες μελέτες και δράσεις, επιδιώκεται η μείωση των εξόδων σε θέματα κατανάλωσης ενέργειας, προς όφελος των δημοτών.
Η συγκεκριμένη πιστοποίηση – αποτέλεσμα παρακολούθησης σεμιναρίων –αποτελεί στοιχείο απαραίτητο και αναγκαίο για έναν σύγχρονο Δήμο. Η ενίσχυση της επιμόρφωσης, της πρόσθετης εκπαίδευσης, της ουσιαστικής προσπάθειας, είναι το τρίπτυχο στο οποίο βασίζεται η πολιτική για το προσωπικό του Δήμου. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζει ότι χρειάζεται η ενίσχυση των προσόντων των υπαλλήλων και η στήριξη των δυνατοτήτων τους, προκειμένου να επιτευχθεί διπλός στόχος:
– η ανάδειξη των ικανότερων, μέσω αξιολόγησης πραγματικής και ουσιαστικής,
– η μέγιστη προσφορά στους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, η προσφορά υπηρεσιών από νέους ανθρώπους, με «φρέσκες ιδέες», μπορεί να αποτελέσει την ισχυρή βάση, ώστε να μπορέσει η Αυτοδιοίκηση συνολικότερα, να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων