Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στις πισίνες περνούν το καλοκαίρι οι Τρικαλινοί

22.07.2015

Αφού χρήματα για διακοπές δεν υπάρχουν για τους περισσότερους

 

 

Τη λύση της πισίνας επιλέγουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες, συνδυάζοντας έτσι μια φθηνή αλλά και κοντινή απόδραση από τα προβλήματα της καθημερινότητας, αφού έτσι κι αλλιώς οι διακοπές σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος ή ακόμα περισσότερο σε κάποιο νησί, για τους περισσότερους παραμένει όνειρο θερινής νυκτός.

Η οικονομική κρίση που επιτείνεται  ακόμη περισσότερο από τη φετινή ρευστή κατάσταση που επικρατεί σε οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, δεν επιτρέπει επ’ ουδενί σε πολλά νοικοκυριά να μετακινηθούν για ευνόητους λόγους κι έτσι η λύση της πισίνας είναι η προσφορότερη γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν τα μπάνια τους, έστω και καταμεσής του κάμπου.

Στα Τρίκαλα φέτος το καλοκαίρι λειτουργούν κάποιες πισίνες, είτε σε κάποια ξενοδοχειακά συγκροτήματα είτε αυτόνομες που προσελκύουν έναντι φθηνού αντιτίμου αρκετό κόσμο.

Ο κ. Κώστας Καρακούσης, ιδιοκτήτης μιας τέτοιας πισίνας μιλώντας στον «Ε.Π.» υπογράμμισε πως «ο κόσμος λόγω των λιγοστών πια οικονομικών που διαθέτει, προτιμάει μια φθηνή και κοντινή απόδραση σε κάποια από τις πισίνες μέσα στο νομό, αφού οι βενζίνες, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και η ενοικίαση καταλύματος σε κάποιον κοντινό ή μακρινό παραθαλάσσιο προορισμό κοστίζουν πολύ και πολλοί Τρικαλινοί αδυνατούν να σηκώσουν τέτοιο οικονομικό βάρος. Η πισίνα δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από αντίστοιχες σε παραθαλάσσια μέρη και έτσι γίνεται πόλος έλξης από πολλούς συμπολίτες. Ως επί το πλείστον σε μας έρχονται άτομα νεαρής ηλικίας, όπου οι περισσότεροι δεν διαθέτουν καν εισόδημα, αλλά και πολλά ζευγάρια με τα παιδιά τους και φυσικά άνθρωποι κάθε ηλικίας. Η πισίνα μας που σημειωτέον λειτουργεί ακατάπαυστα 13 συναπτά έτη συνδυάζει την ασφάλεια, την καθαριότητα και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και με ένα σαγηνευτικό και όμορφο περιβάλλον, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αισθανθεί ότι βρίσκεται σε ένα υπέροχο χώρο όπου εκτός από μπάνιο, μπορεί ν’ απολαύσει με συνοδεία κατάλληλης μουσικής τον καφέ του, παγωτά, χυμούς και κάθε ρόφημα, να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει και να περάσει καλά και όλα αυτά με ένα πολύ φθηνό εισιτήριο εισόδου. Η δική μας, όπως και οι περισσότερες οργανωμένες πισίνες στο νομό νομίζω, λειτουργούν νόμιμα και με εξασφαλισμένες όλες τις προϋποθέσεις  υγιεινής και ασφάλειας, οπότε κάθε Τρικαλινός μπορεί να κάνει άφοβα το μπάνιο του.

Μες στης κρίσης τον καιρό λοιπόν, όσοι φέτος δεν θα μπορέσετε να πάτε κάπου διακοπές, μην το σκέφτεστε…ίσως σε κάποια πισίνα των Τρικάλων να ζήσετε το καλοκαιρινό σας όνειρο! Άντε και καλές βουτιές σε όλους!

 

                                                                 Δημήτρης Παδιός