Σάββατο 22.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ των κρατουμένων στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων

13.07.2017 /

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ των κρατουμένων στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων
σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης

Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης κρατουμένων υλοποιεί στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και έχει ήδη οδηγήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης στα καταστήματα κράτησης Χανίων και Δομοκού, ενώ ο ΟΑΕΔ και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη δράση με την συμπερίληψη περισσότερων τεχνικών ειδικοτήτων σε θεματικά αντικείμενα που συνδυάζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των τροφίμων και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
Με την ευκαιρία της έναρξης υλοποίησης του νέου πιλοτικού προγράμματος που θα γίνει την ειδικότητα της «Μαγειρικής», με την συμμετοχή του ΚΕΚ Λάρισας της Διεύθυνσης Κατάρτισης Ενηλίκων του Οργανισμού, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ καθ. Μαρία Καραμεσίνη επισκέφθηκε σήμερα το κατάστημα κράτησης Τρικάλων μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Ευτύχη Φυτράκη.
Όπως τόνισε η κ. Καραμεσίνη «η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για τους κρατούμενους γίνεται με αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικής υποδομής του Οργανισμού που άλλωστε έχει μια εξαιρετικά σημαντική και ουσιαστική παρέμβαση στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ενηλίκων με πλήθος προγραμμάτων για Ανέργους, Εργαζόμενους και Αυτοαπασχολούμενους. Ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος να επεκτείνει τη Δράση σε περισσότερα Καταστήματα Κράτησης και με ποικίλα αντικείμενα, ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος των επαγγελματικών αναζητήσεων και των αναγκών των φυλακισμένων και να διευκολύνει μελλοντικά την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία» υπογράμμισε η διοικήτρια του Οργανισμού.