Παρασκευή 05.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βολές Καμμένου σε ΔΗΜΑΡ: Θα είμαστε εταίροι και όχι πολιτικές εταίρες

19.01.2015

Φωτιές στην αντιπαράθεση μεταξύ ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ έβαλαν οι δηλώσεις του προέδρου Πάνου Καμμένου στα Τρίκαλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Καμμένος σε ερώτηση του «Ενεργού Πολίτη», αν μετά το πάθημα Κουβέλη στις κουβέντες για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να συμβεί το ίδιο και με τους ΑΝΕΛ, απάντησε πως «εμείς δεν επιδιώκουμε καμιά συνεργασία, έχουμε μια πολιτική πλατφόρμα έχουμε κόκκινες γραμμές που δεν κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω»,… «δεν έχουμε καμία σχέση με την ΔΗΜΑΡ, που λειτουργούσε ως το μπαστούνι της εκάστοτε εξουσίας, διαπραγματευόταν θέσεις κυβερνητικές και έκανε κωλοτούμπες. «Εμείς θέλουμε να είμαστε εταίροι και όχι πολιτικές εταίρες», τόνισε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπου τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε ΔΗΜΑΡ».

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι δηλώσεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ για τη ΔΗΜΑΡ δεν θα έχρηζαν καν σχολιασμού», αναφέρει στο σχόλιο της η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει:

«Επειδή ωστόσο  οι βλάβες του χυδαίου λαϊκισμού φαίνεται πως είναι ανήκεστες, έχει την πλήρη κατανόησή μας».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιδιώκουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, «με συγκεκριμένες δικές μας κόκκινες γραμμές» και πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Από εκεί και πέρα ας επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει να κάνει. Εμείς δεν είμαστε ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ πάντα λειτουργούσε ως το μπαστούνι της εκάστοτε εξουσίας, διαπραγματευόταν θέσεις κυβερνητικές και έκανε κωλοτούμπες. Εμείς θέλουμε να είμαστε εταίροι και όχι πολιτικές εταίρες».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα πολιτών που θα είναι στη Βουλή την επόμενη μέρα, εάν ο ελληνικός λαός το αποφασίσει» συμπλήρωσε.

Απαντώντας στις επισημάνσεις του Πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του, για το εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ευρωπαϊκό κόμμα, υπογράμμισε ότι το κόμμα του «είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα, αλλά στις αρχές της Ευρώπης των εθνών κρατών, των κυρίαρχων κρατών» και πρόσθεσε:

«Στην Ευρώπη της κ. Μέρκελ, στην Ευρώπη της ευρωπαϊκής ενοποίησης μέσω της τραπεζικής ενοποίησης, με τη γερμανική επικυριαρχία, με τη διοίκηση των χωρών σαν υπό κατοχή κράτη, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, εμείς λέμε όχι».