Τετάρτη 28.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πήγαν βόλτα ασθενή με το ασθενοφόρο για να σχολάσει στην ώρα του ο νοσηλευτής

20.10.2017

Ένα απίστευτο περιστατικό που επαληθεύει την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι ασθενείς από μερίδα λειτουργών των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Ασθενοφόρο που παρέλαβε καρδιοπαθή σε λιπόθυμη κατάσταση για να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού έκανε παράκαμψη ώστε να αφήσει νοσηλευτή που είχε τελειώσει την βάρδια του και να επιβιβαστεί ο αντικαταστάτης. Μάλιστα ο 75χρονος είχε υποβληθεί πρόσφατα σε καθετηριασμό και το λιποθυμικό επεισόδιο χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά σοβαρό.

Το περιστατικό κατήγγειλε στην εφημερίδα “Πολίτης” η οικογένεια του ασθενούς οι οποίοι μετέβησαν στο νοσοκομείο με το δικό τους όχημα και συνειδητοποίησαν ότι το ασθενοφόρο δεν είχε φθάσει καν. Επιπλέον κανένας δεν ήταν σε θέση να τους ενημερώσει για την κατάσταση του ασθενούς με αποτέλεσμα στα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο η αγωνία τους να χτυπήσει κόκκινο.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας που επιβεβαίωσε το γεγονός και δήλωσε ότι η υπόθεση ερευνάται και πως δεν έγιναν αποδεκτές οι δικαιολογίες του νοσηλευτή που βιαζόταν να σχολάσει και είπε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Μάλιστα η εκπρόσωπος του Υπουργείο είπε ότι θα κινηθούν διαδικασίες εναντίον των νοσηλευτών και χαρακτήρισαν το περιστατικό μεμονωμένο.
Πηγή: Πολίτης