Τετάρτη 01.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πέθανε ο πιο νεαρός μοτοσυκλετιστής του κόσμου σε ηλικία μόλις 8 ετών

30.07.2022

Ο νεαρός αθλητής είχε τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα μοτοσικλέτας στην Ιταλία.

Ο νεαρός πρωταθλητής μοτοσικλέτας Ματίς Μπελόν υπέκυψε στα τραύματά του μετά από ένα ατύχημα που συνέβη στις 23 Ιουλίου κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μοτοσικλέτας στην Ιταλία στην πίστα Μοτορλάντ Αραγκόν.

Ο 8 ετών Ματίς νοσηλευόταν σχεδόν μια εβδομάδα με κώμα στο νοσοκομείο.

«Στους γονείς, την οικογένεια, τους φίλους, τους δασκάλους και όλους όσους βρίσκονται κοντά στον νεαρό πρωταθλητή μοτοσικλέτας Ματίς Μπελόν, θα ήθελα να στείλω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε στο Twitter ο Ζάν-Φρανσουά Καρένκο, εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών, μετά η ανακοίνωση του θανάτου του νεαρού.

Η βουλευτής της 2ης εκλογικής περιφέρειας της Ρεϋνιόν Καρίν Λεμπόν εξέφρασε τη επίσης τη «λύπη» της μετά τον θάνατο του νεαρού που ήταν μέλος της ομάδας Var Race Experience School.

Σύμφωνα με την εφήμερίδα Le Quotidien de La Réunion, ο Ματίς νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στην Ιταλία, προτού επαναπατριστεί στο Μονπελιέ.

«Ήταν πολύ δυνατός, τα κατάφερε χθες και έζησε στα γενέθλια της μικρής του αδερφής που έκλεισε τα τρία», είπε ο νονός του Σαμουέλ Μπελλόν στην εφημερίδα. «Ήταν τόσο όμορφος. Η δωρεά των οργάνων του μπόρεσε να σώσει πέντε ζωές, πρόσθεσε. Ήταν μεγάλος πρωταθλητής μέχρι το τέλος.»

straight.gr

[fbcomments]