Τρίτη 18.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Περιοδεία του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου στα Τρίκαλα

12.02.2016

«Όσο εύκολα ξεπερνά τις υποσχέσεις της στο λαό ή κυβέρνηση

τόσο πιστή μένει στις δεσμεύσεις της στο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Συνεχίζεται   με αμείωτη ένταση η πολιτική δραστηριότητα των Τομεακών Οργανώσειων του ΚΚΕ στα Τρίκαλα κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εργατοϋπαλληλικές και αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας πραγματοποιήστε περιοδεία στα Τρίκαλα, την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, ο Ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Η επίσκεψη του Σ.Ζαριανόπουλου στα Τρίκαλα ξεκίνησε με περιοδείες σε εργασιακούς χώρους.

Αρχικά βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου συναντήθηκε και μίλησε με εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος και του ΕΚΑΒ. Επίσης, είχε συνάντηση με τους συλλόγους των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στην οποία συμμετείχαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από κλινικές και τμήματα που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση λειτουργίας. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ανέδειξαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο , λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά. Ο Σ. Ζαριανόπουλος τόνισε ότι «είναι συνειδητή και σχεδιασμένη η προσπάθεια της Ευρωπαικής Ένωσης να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και ασφάλισης , ώστε να δημιουργηθεί πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για κεφάλαια επιχειρηματικών ομίλων που σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια.» Φυσικά, πρόσθεσε, «ότι αυτό γίνεται με τη ταυτόχρονη συνειδητή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας , πρόνοιας και ασφάλισης, ώστε οι ασφαλισμένοι απογοητευμένοι να στραφούν –όσοι μπορούν-στον ιδιωτικό τομέα , να αποτελέσουν, δηλαδή, την πελατεία για τους επενδυτές. Αυτή τη στρατηγική εξυπηρετεί και η σημερινή δήθεν αριστερή κυβέρνηση με τους νόμους που ψηφίζει-όπως πριν λίγες μέρες για την ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών- και τους σχεδιασμούς που έχει για το ασφαλιστικό και εργασιακά, αφού το λεγόμενο ευνοϊκό περιβάλλον προς τις επενδύσεις χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών- ασφαλιστικών δικαιωμάτων και του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας»

Στη συνέχεια ο Σ. Ζαριανόπουλος επισκέφτηκε το συνεταιριστικό εργοστάσιο γάλακτος «Τρίκκη», όπου είχε ενημέρωση από τη διεύθυνση για την πορεία της επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Το απόγευμα επισκέφτηκε τη Φήκη Τρικάλων όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση –συζήτηση   για τις πολιτικές εξελίξεις, τις επιπτώσεις τους στην αγροτιά, καθώς και για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Στις ομιλίες του σε εργαζόμενους και αγρότες ο Σ. Ζαριανόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο σχολιάζοντάς την ως εξής:

«Το σημερινό «διάγγελμα» του πρωθυπουργού για το ασφαλιστικό προς τους αγρότες αλλά και όλα τα λαϊκά στρώματα (εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι, γυναίκες) που ενιαία πλήττονται από έναν ακόμα αντιλαϊκό Αρμαγεδώνα, που την ευθύνη του και τη βρώμικη δουλειά έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά από αυτές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, παρά την παλλαΪκή κατακραυγή. Όσο εύκολα ξεπερνά τις υποσχέσεις της στο λαό τόσο πιστή μένει στις δεσμεύσεις της στο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με προσχηματικούς διαλόγους, παραπλάνηση, τόνους ψεμάτων, απειλές αστυνομικής καταστολής επιδιώκει να υπονομεύσει, να διασπάσει τον συντονισμένο αγώνα εργαζόμενων, αγροτών, επαγγελματιών.

Η κυβέρνηση μετρά λάθος. Η συντονισμένη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη, κλιμακώνεται με την αλληλεγγύη εργατών και του λαού της Αθήνας και άλλων πόλεων στο μπλόκο των αγροτών στο Σύνταγμα. Ο αγώνας δεν τελειώνει αλλά ανάβει ακόμα περισσότερο για να μη καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή το τερατούργημα της. Μέσα στη σύγκρουση βαθαίνει τους στόχους του για να σημαδέψει τους «υποκινητές» της λαϊκής δυστυχίας: το μεγάλο κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ