Δευτέρα 25.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση στο Προάστιο για τον ιό του Δυτικού Νείλου

10.08.2023 /

Σειρά δράσεων ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια λόγω κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ξεκίνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Δρ Λία Ρογγανάκη.

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα ΚΑΠΗ Σελλάνων στο Προάστιο την Τρίτη 8 Αυγούστου σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ και τον Δήμο Παλαμά με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, η οποία αναφέρθηκε κυρίως στις μεθόδους πρόληψης κατά του ιού δεδομένου ότι δεν υπάρχει ειδική θεραπεία σε περίπτωση λοίμωξης.

«Η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η εφαρμογή προγραμμάτων διαχείρισης κουνουπιών αποτελούν ΔΙΕΘΝΩΣ τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου» τόνισε η Δρ Ρογγανάκη και στη συνέχεια επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε εγρήγορση και σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις τοπικές αρχές, με σκοπό την εφαρμογή στοχευμένων μέτρων πρόληψης και απόκρισης, και την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου. Συμμετέχουμε ΌΛΟΙ στη μείωση των κουνουπιών γύρω μας και προστατευόμαστε από τα τσιμπήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά,  η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο αντιδήμαρχος Σελλάνων Α. Τσίντζας, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ Α. Μοσχόπουλος και ο πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ Α. Καρακώστας.

[fbcomments]