Τρίτη 26.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πελαργός καλύπτει 14.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο για να δει την καλή του-Εκείνη δεν μπορεί να πετάξει

18.04.2018

 

Πόσο μακριά θα έφτανε άραγε το ταίρι σας για σας; Και θα είχε άραγε το ειδύλλιο κάτι από τη μαγεία του έρωτα του Klepetan για τη Malena;

Μια πραγματική ιστορία αγάπης και αφοσίωσης δηλαδή, όπως την ξέρουν καλά και τη βλέπουν να ξεδιπλώνεται μπροστά τους οι κάτοικοι του χωριού Brodski Varos στην ανατολική Κροατία.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο Klepetan επιστρέφει στο χωριό από το χειμερινό του σπίτι στη Νότια Αφρική για να ξαναβρεθεί πλάι στην καλή του. Κάτι που κάνει εδώ και 16 συναπτά χρόνια, μιας και η Malena δεν μπορεί να πετάξει και να τον ακολουθήσει στο αποδημητικό του ταξίδι.

 

Εκείνη τον περιμένει για να δώσουν ξανά ζωή και μέχρι τώρα έχουν κάνει 62 μικρούς πελαργούς. Όσο για τον Klepetan, φορά εδώ και καιρό πομπό για τον γεωεντοπισμό του, κι έτσι ξέρουμε πως ταξιδεύει ως το Κέιπ Τάουν, λίγο παραπάνω από 14.000 χιλιόμετρα από το μικρό κροατικό χωριό, ένα ταξίδι που του παίρνει έναν μήνα.

Όπως είναι φυσικό, η τρυφερή τους σχέση τους έχει κάνει διασημότητες στην Κροατία. Τη Malena τη βρήκε το 1993 ο επιστάτης του σχολείου, Stjepan Vokic, χτυπημένη από βόλια κυνηγών. Την κρατά τον χειμώνα σε ένα ζεστό μέρος και την άνοιξη της φτιάχνει μια μεγάλη φωλιά για να στεγάσει τον άπλετο έρωτά της με τον Klepetan, στο πλευρό του οποίου ζει ως τα τέλη Αυγούστου. Και μετά τον βλέπει να φεύγει με τα παιδιά τους για την Αφρική…

newbeast.gr