Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ημερίδα της ΠΕΔΘ για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

27.06.2015

Στην περιοχή του Αγιοκάμπου του Δήμου Αγιάς πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας ( ΠΕΔΘ) με τίτλο «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού – Τουριστική ανάπτυξη ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγιάς» .

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος ΚΩΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ κήρυξε την έναρξη των εργασιών λέγοντας ότι η συγκεκριμένη ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. να πραγματοποιηθούν τέσσερις συνεδριάσεις του Δ.Σ. σε περιοχές της Θεσσαλίας και να ακολουθεί μια ημερίδα που θα αναδεικνύει τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και τα σημαντικότερα προβλήματα της κάθε περιοχής.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού , τα παραγόμενα δυναμικά προϊόντα της περιοχής , η παροχή υπηρεσιών, η ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος , είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και απαιτούν προσεγμένες λύσεις.

Πρόκειται για μια περιοχή απείρου φυσικού κάλους με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και στους τρεις τομείς της οικονομίας με μεγαλύτερη έμφαση στην ήπιας μορφή τουριστική ανάπτυξη , στα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας , στην επιχειρηματικότητα και ποιοτική παροχή υπηρεσιών.

Η θεματολογία της ημερίδας επιλέχθηκε με γνώμονα την ανάγκη για ανάλυση των παραπάνω θεμάτων τα οποία αναπτύχτηκαν με ιδιαίτερο εύστοχο τρόπο από τους διακεκριμένους στο είδος τους εισηγητές .

Οι εισηγήσεις προκάλεσαν αρκετά ερωτήματα που απαντήθηκαν από τους εισηγητές αλλά και σημαντικές τοποθετήσεις για να προκύψει τελικά εποικοδομητικός διάλογος.

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΕΔ διαβεβαίωσε τους παρόντες ότι η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα είναι πάντα αρωγός σε όποια προσπάθεια ανάπτυξης δρομολογείται από όλους τους Δήμους της Περιφέρειας και σε συνεργασία μαζί τους θα διεκδικεί από τα αρμόδια υπουργεία τις απαιτούμενες λύσεις στα πλαίσια της Τοπικής Ανάπτυξης.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν πλήθος δημάρχων καθώς και ο αντιπεριφεριάρχης Λάρισας Παπαδημόπουλος Δημήτριος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας το λόγο πήραν οι κύριοι:

– Βαΐτσης Βελησαρίου ,Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας

– Βασίλειος Μπέλης , διευθυντής ΑΝΚΑ

– Σδρόλια Ρούλα, υπεύθυνη Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας

– Παπαιωάννου Ειρήνη, Πρόεδρος Ξενοδόχων Ν. Λάρισας

– Καλτσάς Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Δήμου Λάρισας

-Τάσος Γούσιος, Πρόεδρος διαφημιστών Λάρισας

– Ευσταθίου Ηλίας, Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων δωματίων Λάρισας

– Εσερίδης Δημήτριος, Δήμαρχος Αλμυρού

– Βασιλης Μανδαλης ,κάτοικος Μελιβοίας Δημου Αγιας