Πέμπτη 13.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πάτρα – Πατέρας μαχαίρωσε τον γιο του λόγω του κομμένου… ρεύματος!

27.07.2017 /

Στον Άγιο Βασίλειο το περιστατικό – Στο νοσοκομείο 46χρονος
Παραλίγο φονικό στον Αγιο Βασίλειο, όπου 86χρονος πατέρας μαχαίρωσε τον 46χρονο γιο του μέσα στο σπίτι τους. Αφορμή στάθηκε ένας ακόμη καυγάς μεταξύ τους, επειδή στον ηλικιωμένο είχε κοπεί το ρεύμα και ο γιος δεν φρόντιζε να αποκατασταθεί. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πατέρας και γιος έρχονταν σε αντιπαράθεση, μιας και οι προστριβές τους για τη διαχείριση των οικονομικών του πατέρα από την πλευρά του γιου ήταν πολλές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 86χρονος πήρε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στον γιο, που σωριάστηκε στο έδαφος.
Είχε τραυματιστεί στην περιοχή της κοιλιακής χώρας και μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, όπου και διασώθηκε.
Ο 46χρονος υποβλήθηκε σε τρίωρη εγχείριση μιας και το τραύμα ήταν ιδιαίτερα βαθύ και κινδύνευαν ζωτικά του όργανα. Παραμένει στο νοσοκομείο, μιας και οι γιατροί παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας του.
Ο 86χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και μετά από πολύωρη απολογία στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος. Του επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα αλλά και της μετοίκησης σε άλλο τόπο κατοικίας, καθώς μένει μαζί με τον γιο του στο ίδιο σπίτι, αλλά σε διαφορετικούς ορόφους.
«Δεν κατάλαβα τι έγινε» φέρεται να είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος που απέδωσε το επεισόδιο σε μια άτυχη στιγμή.
Από την πλευρά του ο συνήγορός του Στάθης Φίλης επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα περιστατικό, απόρροια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Και αυτό επειδή οι συνθήκες διαβίωσης του πατέρα στάθηκαν η αφορμή να τραυματίσει σοβαρά τον γιο του.
«Επί της ουσίας πρόκειται για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, δεν υπήρχε πρόθεση να σκοτώσει τον γιο του ο πελάτης μου» αναφέρει ο κ. Φίλης.
Στον ανακριτή προσκομίστηκε επίσης κατάθεση του 46χρονου γιου, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος δήλωνε ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη του πατέρα του.
Πηγή: Patraevents.gr