Παρασκευή 21.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πάτρα – κ. Λέων: «υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και για τα τρία παιδιά»

31.03.2022

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας μετά τη σύλληψη, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Mega, σημειώνοντας πως στο μικροσκόπιο μπαίνουν, πλέον, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών.

«Λύθηκε ένα περιστατικό που ήταν σε εξέλιξη και στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλές εξετάσεις, να έχουμε έναν πλούσιο ιατρικό φάκελο και μια μαρτυρία της μητέρας που μας έλεγε πάρα πολλά».

Όπως είπε ο ιατροδικαστής, πλέον θα εξεταστούν και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των άλλων δύο παιδιών. «Οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν μελετηθεί πλήρως από ιατροδικαστικής πλευράς. Δεν βρέθηκε κεταμίνη. Έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια σε συμπεράσματα και σε αυτούς τους θανάτους».

Ο κ. Λέων μίλησε για αστοχία στο πόρισμα της νεκροτομής του πρώτου θανάτου, ωστόσο υπογράμμισε πως τα ιατροδικαστικά ευρήματα είναι σωστά οπότε μπορούν να επαναξιολογηθούν. «Έγκλημα με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Η αστοχία ήταν στην εκτίμηση κυρίως της πρώτης νεκροτομής. Το ευτύχημα είναι ότι τα ευρήματα είναι σωστά οπότε μπορούμε να επαναξιολογήσουμε».

Όπως είπε, η επιτροπή που μελετά τους δύο θανάτους θα δώσει τις επόμενες μέρες ένα ασφαλές πόρισμα «που δε θα μπορεί να αμφισβητηθεί».

Σε δηλώσεις που έκανε για την ίδια υπόθεση στο Open, ο κ. Λέων ανέφερε για τη Τζωρτζίνα πως το «παιδάκι πραγματικά βασανίστηκε».

«Γίνανε πολλαπλές προσπάθειες και προφανώς η κεταμίνη έδωσε τη χαριστική βολή στο μικρό αυτό παιδάκι. Πρέπει να σας πω όμως ότι και τα άλλα δύο παιδιά έχουν μιλήσει, έχουμε αδιάσειστα πλέον στοιχεία που μας οδηγούν πάλι σε εξωγενή παράγοντα. Εκεί βέβαια οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθαρές. Εκεί έχει δράσει προφανώς καποιος άλλος μηχανισμός», ανέφερε ο κ. Λέων,

Ακολούθως, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και στις τρεις περιπτώσεις των θανάτων των παιδιών πρόκειται για ανθρωποκτονία.

«Στο πρώτο και στο δεύτερο περιστατικό υπάρχουν στοιχεία, και υπάρχουν ιατροδικαστικά δεδομένα που είναι αδιαμφισβήτητα. Ξέρετε, το βασικό στην ιατροδικαστική είναι να έχουμε σωστά τα ευρήματα. Όταν έχουμε σωστά τα ευρήματα, ακόμα και μετά από ένα, δύο, τρία χρόνια, μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το πρόβλημα είναι όταν αμφισβητείται κάποιο στοιχείο», τόνισε ακόμα.

Επεσήμανε εξάλλου ότι οι εκδορές στη μύτη του ενός παιδιού και το τραύμα στο στόμα του άλλου παιδιού «δείχνουν» ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Ετικέτες: ,

[fbcomments]