Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πάμε Μπροστά

24.02.2015

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Όπως δείχνει η κατάσταση πολλά δεν πάνε καλά σ’ αυτήν την χώρα. Δίκαιο πρέπει να είχε ο Κων/νος Καραμανλής, όταν έλεγε πως «Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Για όλα όσα λέγονται, γράφονται ή γίνονται δεν φταίει μόνο η κρίση η οικονομική ή η πολιτιστική, φταίμε κι εμείς δηλ. φταίει ο κακός μας εαυτός. Προσέχουμε αυτά που μας χωρίζουν και παραμελούμε αυτά που μας ενώνουν. Λέτε να μην ήξερε ο Τσώρστιλ όταν τόνιζε πως «αν αποκτήσουν οι Έλληνες μόρφωση και ενότητα τότε αλλοίμονό μας;».

Ακόμα και την στιγμή, που η κυβέρνηση Σωτηρίας του Τσίπρα και του Καμμένου κάνει τεράστιες προσπάθειες να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και τα εγκλήματα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τώρα ο καθένας παίζει τον Χαβά του και κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον, βάζοντας στην άκρη το συμφέρον της πατρίδας. Ακόμα και τώρα, που η κυβέρνηση δίνει την μητέρα των μαχών, που συμπολίτες έχουν καταστραφεί, που πεθαίνουν, που πεινάνε, υπάρχουν κόμματα και τρωκτικά που κατακρίνουν την κυβέρνηση των τριάντα ημερών και δικαιώνουν τις κυβερνήσεις Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά, που έρριξαν την χώρα στον γκρεμό.

Και δεν είναι μόνο αυτοί είναι και ελάχιστοι άλλοι, που δυστυχώς, κάνουν εσωτερική αντιπολίτευση, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως παίζουν το χαρτί των Δανειστών. Έπρεπε η χώρα να χρεοκοπήσει και να γυρίσουμε στην δραχμή; Αυτό πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. δηλ. να μην χρεοκοπήσουμε και να βρούμε ξανά τον δρόμο της ελπίδας, της ανάπτυξης και της σωτηρίας.

Αυτό πέτυχαν την περασμένη εβδομάδα οι άνθρωποι της κυβέρνησης στο Γιουρογκρούπ των Βρυξελών. Κέρδισαν χρόνο και χρήμα για ένα καλύτερο αύριο και τόνωσαν το ηθικό του Λαού. Το 80% συμφωνεί με την κυβέρνηση και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Οι λίγοι, που περιμένουν να πέσει η κυβέρνηση, η ΑριστεροΔεξιά μιλώντας για «παρένθεση», ας θυμηθούν λίγο την παροιμία της πεινασμένης αλεπούς και το παχύ κριάρι

Τώρα η κυβέρνηση αναγνωρίζεται και από πολλούς στην Ευρώπη. Ο Νταϊσελμπλούμ είπε πως «οι προτάσεις δείχνουν πως η Ελληνική κυβέρνηση είναι σοβαρή» και με τηλεδιάσκεψη θα εγκριθούν οι προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις. Κέρδισε τέσσερες μήνες, χαράσει πολιτικές και θα κάνει μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν εδώ και δύο αιώνες στην χώρα μας. Τέλος στο παιχνίδι της ολιγαρχίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όλοι θα πληρώνουμε ανάλογα με το τι εισπράττουμε με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με κατάργηση των ΕΝΦΙΑ, με επιστροφή των κλοπιμαίων απ’ όλους, όσο ψηλά κι αν είναι, και με την επιβολή του Νόμου προς κάθε κατεύθυνση. Όλα θα γίνουν Σήμερα για να κερδίσουμε το Αύριο, γιατί διαφορετικά θα χάσουμε το μέλλον, το παιχνίδι και τον Λαό.

Πάμε Μπροστά αφήνοντας πίσω το αμαρτωλό παρελθόν των ολιγαρχών του πλούτου, των τζακιών και της πολιτικής. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προδώσει την νωπή εντολή της κυβέρνησης Σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. Ας δείξουμε πως είμαστε Όλοι μια Γροθιά.