Δευτέρα 05.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τον σέρνουν σε πρόωρες εκλογές

21.06.2022

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Είναι πλέον ή βέβαιον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αρνητική γνώμη για τον σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας.

Και σ’αυτή την κρίση δεν είναι μόνο οι πολίτες που δεν τον ψήφισαν αλλά και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, που έκαναν αγώνα για να εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019.

Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα τον θεωρούν ως τον χειρότερο Πρωθυπουργό, μετά το 1950, και φυσικά επικίνδυνο, για την συνοχή της κοινωνίας και τον οικονομικό κατήφορο της χώρας.

Αυτή η άποψη αφορά μόνο την πολιτική πορεία του ανθρώπου αυτού και δεν σχετίζεται ούτε με την οικογενειακή και ούτε με την επιστημονική του κατάσταση.

Η μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν τον εμπιστεύεται πλέον  και δεν δίνει σημασία στην ορχηστρωμένη προπαγάνδα των καλοπληρωμένων Μ.Μ.Ε.

Τόνιζε, μέχρι πρότινος, ότι οι Εθνικές Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τώρα το παραμύθι αυτό κάπως αλλάζει και «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» της κάλπης.

Θα ήτανε δίκαιο και καλό για την χώρα να υπάρχει Συνταγματική διάταξη, που να ορίζει πως οι εκλογές θα γίνονται μετά από τέσσερα χρόνια, ώστε να μην μπορεί ο εκάστοτε Πρωθυπουργός να επιλέγει αυτός ημερομηνία, με βάση το προσωπικό του συμφέρον.

Γεγονός, όμως, είναι πως η αποτυχημένη πολιτική του Μητσοτάκη, η οργή του Λαού και τα δραματικά γεγονότα, που έχουν σχέση με την ακρίβεια και την φτωχοποίηση την χώρας, τον σέρνουν σε πρόωρες εκλογές.

Εκείνο το «επιτελικό κράτος», του «Ποταμίσιου» Γεραπετρίτη, ήταν τελικά μια επιτελική… κοροιδία. Αυτό φάνηκε περίτρανα από την απουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην καμμένη Βόρεια Εύβοια, όπως καταγγέλουν οι «Γαλάζιοι» Δήμαρχοι της περιοχής.

Ο εμπαιγμός των πυρόπληκτων, των σεισμοπλήκτων, των πλημμυροπαθών, των ικανών στελεχών και αγωνιστών της Ν.Δ., των ανθρώπων που έγιναν οικονομικοί μετανάστες δηλ.το Brain Drain, και γενικά η απαξιωτική συμπεριφορά του Πρωθυπουργού  προς την κοινωνία μας θυμίζουν την πολιτική του «Μαυρογιαλούρου».

Η Ακρίβεια, που … θερίζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και η αδυναμία των πολιτών να προμηθευθούν τα βασικά αγαθά, είναι πράγματα, που ταράζουν κάθε πολίτη.

Τα … πανηγύρια, για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία στον οικονομικό τομέα, δείχνουν ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και με τα προβλήματα του Λαού.

Καμία χώρα, με τόσο μεγάλο Δημόσιο χρέος, δεν ξεφεύγει από την εποπτεία των Δανειστών. Γι’ αυτό και η Ελλάδα είναι ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ για 99 χρόνια…!

Δεν μπορεί Κανένας να λέγει «πως η Ελλάδα έγινε ενεργειακός κόμβος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη» και η βεννζίνη και το πετρέλαιο να παίρνουν καθημερινά τον … ανήφορο φτάνοντας στα 2.70 και στα 2.0 ευρώ και να … σπέρνουν εγκεφαλικά.

Με πληθωρισμό 12% και με αύξηση των επιτοκίων από την Ε.Κ.Τ. δεν κοιμάται κανένας Έλληνας. Όλοι βλέπουν εφιάλτες πλην των βολεμένων, των ανθρώπων της Οικογενειοκρατίας και των Golden Boys του Μητσοτάκη.

Κανένας δεν συμφωνεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τον τρόπο που διαχειρίζεται η Ρωσία την ενέργεια και των προμήθεια των Δημητριακών τόσο για την Ευρώπη όσο και για όλο τον κόσμο.

Αλλά και κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πλήρωσαν πολύ ακριβά τις κυρώσεις προς την Ρωσία, η οποία Ρωσία εισπράττει καθημερινά δισεκατομμύρια Ευρώ από το Αέριο και το πετρέλαιο.

Το χρήμα πλέον αφ’ ενός δεν υπάρχει και αφετέρου γίνεται πολύ ακριβό και για τους Ελληνες. Αρχίζουν οι …λιποθυμίες για όσους έχουν πάρει δάνεια.

Πράγματι, οι Ρωσικές ρουκέτες, ισοπέδωσαν τελευταία, όλα τα χρηματιστήρια και τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων έφτασαν στα … ύψη.

Την ίδια περίδο οι λογαριασμοί, για το ρεύμα στην ΔΕΗ προκαλούν σοκ και δέος, αφού 95ος χρόνος στο Ροπωτό Τρικάλων καλείται να πληρώσει το αστρονομικό ποσό των 3.376 ευρώ για κατοικία 70τ.μ., ενώ ένας άλλος πολίτης, από το Αγρίνιο, που πλήρωνε 85Ευρώ, καλείτα να καταβάλει 6.500 ευρώ στους Ολιγάρχες της ενέργειας.

Επίσης η αξιοποίηση από τον Πρωθυπυργό των … πολιτικών σκελετών, του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και το … «Ξέπλυμα» του Βενιζέλου, που κατέστρεψε την χώρα με τα ΕΝΦΙΑ και το κούρεμα των καταθέσεων του λαού είναι ντροπή. Ο διορισμός στους «Σοφούς» των Βρυξελών δείχνει πως σκέπτεται ο Μητσοτάκης και πως ενεργεί.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός, που δεν θα γίνει ούτε αυτός ούτε ο Τσίπρας και φυσικά πως θα φτιάξουν περιουσίες οι «Ολιγάρχες» και όσοι υπηρετούν το «ΣΥΣΤΗΜΑ» της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Στον τομέα της Παιδείας όλοι είναι κατά των μέτρων της Υπουργού, ακόμα και οι πρυτάνεις.

Με τον «προσωπικό Γιατρό» «ένας γιατρός  στην πόρτα σας», που θέλει να εφαρμόσει ο Θάνος Πλεύρης, δεν λύνεται ο γόρδιος δεσμός της Υγείας.

Με χιλιάδες Υγειονομικούς σε Αναστολή και απλήρωτους για έναν χρόνο, με διαλυμένη πρωτοβάθμια Υγεία, και με υποστελεχωμένα Νοσοκομεία, δεν θεραπεύεται η Υγεία. Πηγαίνετε να κλήσετε ραντεβού, για κάποιο πρόβλημα στα Νοσοκομεία, και ενδεχομένως να έρθει η σειρά σας, αφού έχετε πεθάνει..

Φυσικά με το … τρελοκομείο, που λέγεται Τουρκία, και Ερντογάν και το οποίο οι Ευρωπαίοι το προμηθεύουν με πολεμικό υλικό και υποβρύχια, για να πολεμήσει την Ελλάδα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ήρεμα νερά με την Τουρκία δεν θα υπάρξουν ποτέ.

Ευτυχώς, που σ’ αυτήν το θέμα φαίνεται ότι υπάρχει ομοφωνία και ομοψυχία και η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, είναι πολύ ικανοποιητική.

Η χειραψία των Υπουργών Εθνική Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, δεν λέγει τίποτε. Οι Τούρκοι είναι Ισλαμιστές και Ανατολίτες και ξέρουν από … παζάρια και φυσικά είναι εχθροί της χώρας μας.

Τελευταία, πήγε στην Καλαμάτα ο Μητσοτάκης με το Πρωθυπουργό αεροπλάνο, Falcon, και εξήγγειλε 80δις. ευρώ, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες με αισθητή την ΑΠΟΥΣΙΑ του πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνη Σαμαρά που καταγεται από εκεί.

Πιστεύει κανένας ότι δεν πάμε για Εκλογές; Φυσικά όχι.

Ο λαός λέγει το ψωμί – ψωμάκι και ο Πρωθυπουργός κάνει βόλτες με το κρατικό αεροπλάνο. Αυτό δείχνει την νοοτροπία του Μητσοτάκη, που νομίζει πως το κράτος είναι λάφυρο δικό του.

Αυτή η Λουδοβίκειος τακτική πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Όλα αυτά τον ΣΕΡΝΟΥΝ, τον Κυριάκο – Μητσοτάκη σε πρόωρες κάλπες, για να διαπιστώσει το πολιτικό του «Βατερλό».

Λέτε να αποδειχθεί και Μοιραίος;

Πάντως το «σύνδρομο» Μακρόν φέρει το «πάνω – κάτω στην Ευρώπη.