Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πασχαλινό παζάρι στην Κεντρική Πλατεία για τα… αδέσποτα

23.04.2016 /

Πασχαλινό παζάρι και γιορτή υιοθεσίας με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στα αδέσποτα αλλά και στα ζώα συντροφιάς, πραγματοποιεί το Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο «ARTEMIS».

Το παζάρι γίνεται στην κεντρική πλατεία από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ με τους επισκέπτες να μπορούν να αγοράζουν χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, διάφορα είδη & διακοσμητικά σπιτιού, χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά είδη, χειροποίητες κεραλοιφές, αξεσουάρ για τους τετράποδους φίλους σας, μεταχειρισμένα ρούχα, βιβλία, cd, dvd και παιχνίδια.

Παράλληλα με το μπαζάρ, θα τρέχει και μια μικρή γιορτή υιοθεσίας ενώ μέλη του Σωματείου να εμημερώνουν τους πολίτες για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στα αδέσποτα ζώα.

Στηρίζουμε τα αδέσποτα

Όπως τονίζουν τα μέλη του Σωματείου «σκοπός του μπαζάρ είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, η ανεύρεση οικογενειών και η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου για την κάλυψη των εξόδων των αδέσποτων ζώων που στηρίζει, καθώς τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά είναι αμέτρητα.

Το Σωματείο από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, εμβολιάζει, στειρώνει, περιθάλπει και φιλοξενεί αδέσποτα ζώα μέχρι να βρούνε τις παντοτινές τους οικογένειες» και σημειώνουν ότι «κάνοντας τις Πασχαλινές σας αγορές από το μπαζάρ μας, εκτός από το χαμόγελο που θα χαρίσετε σε εσάς και τους αγαπημένους σας, θα χαρίσετε και ένα χαμόγελο στους τετράποδους αδέσποτους φίλους μας».

Σημειωτέον, όποιος επιθυμεί, μπορεί να στηρίξει το Σωματείο, φέρνοντας τροφές αλλά και φάρμακα (π.χ. Augmentin (σιρόπι 300mg, χάπι 500 & 1000mg), Allopurinol (300 & 100mg), Vibramycin), χάπια και αμπούλες αποπαρασίτωσης για τα ζώα που φιλοξενεί και περιθάλπει.

Ε.Κ.