Κυριακή 05.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΠΑΣΟΚ: Υποψηφιότητες για τις εκλογές ως 8 Μαΐου

31.03.2022

Σε εκλογική ετοιμότητα τίθεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανοιχτή ως τις 8 Μαΐου θα είναι η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων για όσους ενδιαφέρονται να κατέβουν στις εθνικές εκλογές με τα ψηφοδέλτιά του, αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε συνεδρίαση της την Τετάρτη, με τη συμμετοχή του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

  • Η πλατφόρμα υποψηφιοτήτων θα είναι ανοικτή ως τις 8 Μαΐου και με βάση αυτές θα διαμορφωθεί το Μητρώο υποψηφιοτήτων και θα ακολουθήσει η συζήτηση στις νομαρχιακές επιτροπές, που θα εκλεγούν.
  • Συντάχθηκε ο εσωτερικός κανονισμός και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.
  • Η Επιτροπή θα είναι σε συνεχή συνεδρίαση και υιοθετήθηκαν οι κανόνες και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων όπως αυτά ορίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, στόχος είναι να έχει έτοιμη την εισήγηση της προς τον πρόεδρο και την ΚΠΕ εντός του Ιουνίου.

Επίσης, όπως επισημαίνει η Επιτροπή «ως τότε δεν υπάρχει καμία έγκριση υποψηφιότητας ή απόδοση χρίσματος σε κανέναν και σκοπός είναι η διαμόρφωση ισχυρών ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια με γνώμονα το ήθος, την πολιτική επάρκεια και την κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά γνωρίσματα που περιέγραψε επακριβώς ο κ. Ανδρουλάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής».

[fbcomments]