Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων: Για παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ

16.01.2016

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα επανέφερε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, θα καταργούσε την εισφορά αλληλεγγύης, θα έδινε την 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους και όλα αυτά θα τα έκανε μόλις έπαιρνε την εξουσία.

Αντί γι’ αυτά μας φόρτωσε με νέα βαρύτερη φορολογία, αύξησε την προκαταβολή στο φόρο για ανύπαρκτα εισοδήματα, αύξησε την εισφορά αλληλεγγύης και ποιος ξέρει τι ακόμα θα σκαρφιστούν για να μας εξαφανίσουν, αφού πρώτα μας ξεζουμίσουν, μας αρπάξουν ότι φτιάξαμε με τη δουλειά μιας ζωής.

Η ΠΑΣΕΒΕ με συνέπεια και καθαρές θέσεις προειδοποίησε και δεν έπαψε στιγμή στα έξι χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να μπαίνει μπροστά και να προσπαθεί να τραβήξει τους συναδέλφους στον αγώνα ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τα βάσανά μας, δική τους είναι η οικονομική κρίση, αυτοί επιβάλλουν τη φοροληστεία σε βάρος μας, αυτοί μας οδηγούν στο λουκέτο.

Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Ετοιμάζει το ξήλωμα κάθε κατάκτησης που έχει απομείνει. Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πλήττει όλους γενικά, συνταξιούχους και εν ενεργεία συναδέλφους. Συντάξεις φτωχοκομείου, κατάργηση του ΕΚΑΣ, διάλυση του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως προσδιορίζεται από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατεδάφιση του ασφαλιστικού, που θα έχει βαριές συνέπειες για το λαό.

Το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης, που μετά την περιφορά του στα όργανα της ΕΕ είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει ακόμη χειρότερο, δεν πρέπει να κατατεθεί.

Η αποτροπή της κατάθεσής του στη Βουλή είναι δική μας ευθύνη.

Η Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα Α’θμια σωματεία, τα σωματεία συνταξιούχων ΕΒΕ, όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία την Δευτέρα 18 Γενάρη στις 10 το πρωί.

Η Εφορία είναι το παράρτημα του Υπουργείου Οικονομικών, βασικός μηχανισμός του κράτους των μονοπωλίων για την αφαίρεση από μας του μεγαλύτερου μέρους του εισοδήματός μας, για τη μεταφορά του στις τσέπες των αρπακτικών.

Αυτή την αναδιανομή κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων και βγάζοντας την βρώμικη δουλειά, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τα παραρτήματά τους δυσκολεύτηκαν να προχωρήσουν.

Είναι αδίστακτοι. Στο εσωτερικό εμπαίζουν το λαό, ότι δήθεν αγωνίζονται για το «καλό» μας και σε διεθνείς συνεντεύξεις τους επαίρονται ότι τα καταφέρνουν και μας χειραγωγούν και τα περνάνε πιο εύκολα απ’ τους προηγούμενους.

Να μην τους επιτρέψουμε να τσακίσουν τη ζωή μας, να μην αφήσουμε να φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10πμ