Πέμπτη 29.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πού το πάει ο Δ. Παρθένης; – Ζητά… αναβάθμιση του ψηφοδελτίου

27.05.2022

Με άρθρο – παρέμβαση στην «TrikkiPress» ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών και στέλεχος του Σύριζα, Δημήτρης Παρθένης, τονίζει ότι «θα πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές” . O πρώην διοικητής του νοσοκομείου επισημαίνει ότι ο Σύριζα “πρέπει να ανασυνταχθεί και να αναδιαρθρωθεί εν όψη των εθνικών εκλογών” . Αποφεύγει να μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο όμως τονίζει ότι “μέσα από τη συλλογική λειτουργία θα υπάρξουν και ρόλοι για τον καθένα από εμάς”.

Σε ότι αφορά το κεντρικό πολιτικό μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ:

Στις 15 Μαϊου 172000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ εγγράφηκαν στα μητρώα μελών και ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα. Τον ψήφισαν όχι μόνο σαν τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη   της Αριστεράς αλλά και σαν τον άνθρωπο εκείνο που εμπιστεύονται να βγάλει τη χώρα από το τέλμα που την οδήγησε η καταστροφική πολιτική του “επιτελικού κράτους  Μητσοτάκη”. Δηλαδή , σε πρώτο επίπεδο, στάλθηκε πίσω ο λογαριασμός της ακρίβειας, της δυστυχίας και της απελπισίας που  νιώθει ο μέσος πολίτης, η μέση οικογένεια  αυτής της χώρας.

Τι επιπλέον σημαίνει αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα σε ότι αφορά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, ειδικότερα σε τοπικό επίπεδο;

Ουσιαστικά είναι ένα σοβαρό μήνυμα και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ  Τρικάλων. Πρέπει να κινηθεί πιο αποδοτικά τόσο  στην κατεύθυνση της διάχυσης του πολιτικού προγράμματος του κόμματος στο σύνολο της κοινωνίας, όσο και σε πολιτικές δράσεις ανάδειξης κορυφαίων τοπικών προβλημάτων κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης.

Ζούμε σε  ένα περιβάλλον με το αρνητικό τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης που πλέον εξυπηρετούν όχι την ανάγκη ενημέρωσης των πολίτών αλλά μάλλον την στρατηγική της με κάθε τρόπο στήριξης των κυβερνητικών επιλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων , λοιπόν, πρέπει με ένα σύγχρονο τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο να εκπροσωπήσει με την ουσιαστική του κριτική τα συμφέροντα και τις θελήσεις των Τρικαλινών.

Τόσο για τα γενικά ζητήματα που αφορούν το σύνολο της ζωής όλων μας ως πολιτών όσο και ειδικότερα ως κατοίκων των Τρικάλων,   της Καλαμπάκας,  της Πύλης, της Φαρκαδώνας.

Με την λογική όλων των παραπάνω υπάρχει μια σοβαρή ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης και του ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές, ώστε αυτό να πείθει για την πολιτική βούληση υπέρβασης των πολιτικών ανεπαρκειών που  υπήρξαν κατά το παρελθόν.

Μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές υπήρξε και μια αλλαγή σκηνικού στην εσωτερική διάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη γνώμη μου, η ερμηνεία των αποτελεσμάτων πρέπει να εστιαστεί στην ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυνταχθεί και να αναδιαρθρωθεί ενόψη των εθνικών εκλογών.

Μόνο έτσι θα μπορέσει νικηφόρα να συμβάλλει, στο να υπάρξει αλλαγή του τοπίου με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

Με μια κυβέρνηση δημοκρατική και παραγωγική που σεβόμενη τον κόπο των Ελλήνων θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει ο νεοφιλελευθερισμός, οι απευθείας αναθέσεις, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και η κοινωνική αναλγησία που κυριαρχούν σήμερα από το κράτος της νεο -Δεξιάς του Μητσοτάκη.

Θεωρώ  πως υπακούοντας σε αυτή την ανάγκη πρέπει να στρατευτούμε όλοι μέσα από τη συλλογική μας δράση.

Αδιαμφισβήτητα σε αυτή τη συλλογική λειτουργία θα υπάρξουν και ρόλοι για τον καθένα από εμάς.

Δημήτρης Γ. ΠαρθένηςM.D., MSc.,PhDΑγγειοχειρουργός

[fbcomments]