Τρίτη 16.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσιάζεται στα Τρίκαλα το βιβλίο του Κώστα Σαμαρά

21.11.2018

«Ξέραμε κιόλας καλά και οι τρεις μας ότι οι συνειδητές μας επιθυμίες και οι αλλεπάλληλες προσπάθειες τόσων ετών για τη μεγάλη μπάζα ήταν στην ουσία μια πρόφαση. Μια ορθολογιστικά και κυνικά συγκαλυμμένη πρόφαση που κάλυπτε με σειρά της την απόλαυση που παίρναμε από την ίδια την άσκηση της παρανομίας! Θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν μια διαστροφή της ηθελημένα ατέλειωτης πορείας του Οδυσσέα προς την Ιθάκη».

Με τα λόγια αυτά ο Κώστας Σαμαράς ή αλλιώς ο «Πεταλούδας», ο συγγραφέας του «Καταζητείται», ο ληστής με τις ηθικές αναστολές, που κατάφερε να αποδράσει με κινηματογραφικό τρόπο πέντε φορές από τις ελληνικές φυλακές, που έζησε στην κόψη του ξυραφιού από δική του επιλογή και που ήρθε αμέτρητες φορές αντιμέτωπος με τα όριά του, μας βάζει στον δικό του κόσμο, στον κόσμο της παρανομίας, της αδρεναλίνης, αλλά και της προσωπικής αναζήτησης και ελευθερίας.

Το βιβλίο του θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στη Σουίτα Art Café. Τη βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνουν οι εκδόσεις «Οξύ» και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη σχέση σωφρονισμού και εγκληματικότητας στη σύγχρονη εποχή, με ομιλητές τον Κώστα Σαμαρά, τον πρώην βουλευτή και δήμαρχο Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλο, τον δημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο και τον δικηγόρο Δημήτρη Σαμαρτζή.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από το μουσικό σχήμα «Σπύρος Σαμαράς και Φίλοι».