Σάββατο 29.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσιάζεται στα Τρίκαλα «Το Κουμπί και άλλες ιστορίες»

03.12.2018

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Τασούλας Τσιλιμένη «Το Κουμπί και άλλες ιστορίες».

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αντώνης Κάλφας, ποιητής
Γεωργία Κολοβελώνη, φιλόλογος, ποιήτρια
Αγαθοκλής Αζέλης, φιλόλογος, συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Μαρία Κατσανούλη

Θα ακολουθήσει συζήτηση και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της

Τασούλα Τσιλιμένη

Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο οποίο διδάσκει θέματα Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας, Αφήγηση και Μυθοπλασία-Δημιουργική Γραφή κειμένων βραχείας φόρμας. Έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα έγκριτα περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Είναι διευθύντρια του ηλεκτρονικού περιοδικού “Κείμενα για τη μελέτη της Παιδικής Λογοτεχνίας” (www.keimena.ece.uth.gr) και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Διαδρομές”. Ασχολείται επίσης με την κριτική βιβλίων. Εκτός από άρθρα, μελετήματα και βιβλία για τη θεωρία και τη διδακτική της Παιδικής Λογοτεχνίας, γράφει λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά.

Διηγήματα και μικρές ιστορίες της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και σε έντυπα, όπως το ηλεκτρονικό περιοδικό “Ο Αναγνώστης”, η εφημερίδα “Ελευθερία” και άλλα. Βιβλία της έχουν μπει στη βραχεία λίστα του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ενώ το βιβλίο της “Ο κύριος Μπου” έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εικονογράφησης του ίδιου φορέα.