Δευτέρα 01.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Τ. Τίγκα «Ballade des dames»

17.12.2018

Οι εκδόσεις «Διάπλαση» στο πλαίσιο της σειράς Ελληνική Λογοτεχνία και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος παρουσιάζουν το βιβλίο της Τούλας Τίγκα «Ballade des dames».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Φανή Μπαλαμώτη, φιλόλογος, Αγαθοκλής Αζέλης, φιλόλογος – συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πέντε φίλες που σκόρπισαν η κάθε μια και σε άλλη πόλη αφού πέρασαν μαζί όλα τα δεινά της ενηλικίωσης. Η φιλία τους και οι αγαπημένοι της ζωής τους. Γυναίκες ενός άλλου καιρού που συναντιούνται στη γενέτειρα κάθε φθινόπωρο για να θυμηθούν όσα δεν θέλουν να ξεχάσουν και επιμένουν να λένε “σ’ αγαπώ” και “ευχαριστώ”, έστω κι αν είναι σίγουρες ότι θα πάνε χαμένα.

Πέντε χαρακτήρες διαφορετικοί σ’ αυτή την ηλικία που τη βαφτίσαμε τρίτη, λες και πρέπει να γίνεται σαφές ότι μια πρώτη και μια δεύτερη έμειναν πίσω, στην εποχή των τακτικών αριθμητικών και των άτακτων αναζητήσεων. Πέντε γυναίκες που εξακολουθούν να νιώθουν νέες, ν’ αγαπούν και ν’ αγαπιούνται μεταξύ τους, όπως τα παιδιά όταν ξεχνούν να μεγαλώσουν.

Ένα κοινωνικό, ψυχολογικό μυθιστόρημα για τη γυναικεία θεώρηση του κόσμου.

Η συγγραφέας

Η Τούλα Τίγκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα, στο τέλος του πολέμου. Έζησε για λίγο στο Βόλο και για δεκαοκτώ χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Στη συνέχεια επέστρεψε στα Τρίκαλα όπου και κατοικεί. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά και για νέους και μυθιστορήματα.

Στα έργα της συγκαταλέγονται τα βραβευμένα με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου “Οδός Γραβιάς” (Εκδ. Πατάκη 1991), “Η εποχή των υακίνθων” (Εκδ. Πατάκη 1993) και το βραβευμένο με το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού “Διαβάζω” “Τα χρόνια τρέχοντας” (Εκδ. Πατάκη 1999).