Τετάρτη 25.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Καραθάνου

08.12.2018

«Πρώτη μέρα στο σχολείο» τιτλοφορείται το βιβλίο του γνωστού σχολικού συμβούλου Δημήτρη Καραθάνου, που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στα Τρίκαλα και αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό για τους γονείς που επιθυμούν μια ομαλή μετάβαση του παιδιού τους στη σχολική κοινότητα.

Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε στο Μουσείο Τσιτσάνη από τις εκδόσεις «Γρηγόρη» και το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος», και όπως φάνηκε η αίθουσα αποδείχτηκε πολύ μικρή, καθώς υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό.

«Πρόκειται για μια δουλειά αρκετών χρόνων που πήρε τη μορφή βιβλίου. Ένας πολύτιμος οδηγός για γονείς γιατί η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά», ανέφερε ο κ. Καραθάνος παρουσιάζοντας το έργο του.

Για το βιβλίο μίλησαν, οι Δρ Βασίλειος Κωτούλας εκπαιδευτικός και συντονιστής εκπαιδευτικού έργου, Μαρία Κατσανούλη Φυσικός DEA αφηγήτρια και Δρ Δέσποινα Καραμπατζάκη Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος.

Όπως ειπώθηκε η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή.

Η συναισθηματική αναστάτωση εκφράζεται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του παιδιού καθιστώντας τους γονείς, πολλές φορές, ανήμπορους θεατές να αντιδράσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Την έλλειψη γνώσεων των γονέων, σχετικά με τη μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη, έρχεται να καλύψει αυτό το βιβλίο, ως ένας “πολύτιμος οδηγός” για την υποστήριξη του γονιού αλλά και για τη διαχείριση της σχολικής ζωής.

Απαντά σε ερωτήματα όπως:

– Πώς θα προετοιμάσω το παιδί μου για τη σχολική ζωή;

– Πώς θα αγαπήσει το σχολείο;

– Με ποιον τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους δασκάλους του παιδιού μου;

Γίνεται λοιπόν μια ενημέρωση, για όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής με απλά παραδείγματα τοποθετώντας στη φαρέτρα του γονιού όπλα για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων. Η προετοιμασία των γονιών αποτελεί κλειδί στην επιτυχία του παιδιού τόσο στο σχολείο όσο και στη ζωή.