Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου “Η Λάσπη” στο βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος

22.01.2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΜΑΝΤΟ ΓΚΕΖΟΣ

Η λάσπη

Μυθιστόρημα

Ο 28χρονος Αλέξανδρος, ή Σάντο, επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από έναν χρόνο στο εξωτερικό αποφασισμένος να αυτοκτονήσει. Καθώς προσπαθεί να υλοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου του, περιπλανάται στους δρόμους της πόλης παρα-παίοντας αδιάκοπα ανάμεσα στο παρελθόν και το αποπνικτικό παρόν, αναμετράται με τις προσωπικές του αδυναμίες και το σκληρό ανθρωπογενές περιβάλλον, παλεύοντας με τους ασθματικούς του μονόλογους να ορίσει τη θέση του στον κόσμο.

Ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα για το 2013, σκιαγραφεί στο πρώτο του μυθιστόρημα έναν ήρωα επώδυνα αληθινό, που εξεγείρεται, απογοητεύεται, οργίζεται, καταρρέει, έναν ήρωα που ισορροπεί στο όριο της θραύσης.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος γεννήθηκε το 1988 στη Χιμάρα και είναι απόφοιτος της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Για την ποιητική του συλλογή Ανεκπλή-ρωτοι Φόβοι (Πολύτροπον) έλαβε το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφα-νιζόμενου Συγγραφέα 2013. Η Λάσπη είναι το πρώτο του μυθι-στόρημα.