Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου “Γάλα Μαγνησίας”

07.02.2019 /

Με επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το κάλεσμα των φίλων του βιβλίου, στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Κώστα Ακρίβου, το οποίο φέρει τον τίτλο “Γάλα Μαγνησίας”. Η εκδήλωση που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η ηλεκτρονική εφημερίδα onlarissa.gr, έλαβε χώρα στο Κέντρο Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, με την παρουσία πολλών φίλων του βιβλίου. Την εκδήλωση άνοιξε ο φιλόλογος κ. Κώστας Μιχαλάκης, ο οποίος είπε δύο λόγια για τον συγγραφέα, ενώ στη συνέχεια η φιλόλογος κ. Φανή Μπαλαμώτη, μίλησε για το βιβλίο τόσο ως προς τον πολυσήμαντο τίτλο του όσο και ως προς το περιεχόμενό του, με παραστατικές  πινελιές περιγραφής.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που αναζητεί την αλήθεια και αίρεται η εύλογη απορία: μπορούμε να εμπιστευτούμε το παρελθόν αποκλειστικά στη δική μας μνήμη ή μήπως χρειαζόμαστε και την εκδοχή των φίλων, όσο επώδυνη κι αν είναι αυτή;

Νεανικοί έρωτες, ποδόσφαιρο στις αλάνες, τσιγάρα στα κρυφά, φάρσες σε καθηγητές και συµµαθητές, πολιτικές ανησυχίες, σχέδια και όνειρα για το µέλλον είναι οι καθηµερινές έγνοιες µιας παρέας εφήβων που µεγαλώνουν εσώκλειστοι σ’ ένα εκκλησιαστικό οικοτροφείο του Βόλου της δεκαετίας του ’70.