Πέμπτη 18.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

”Στόχος ζωής, η ζωή”… μέσα από ένα βιβλίο

08.05.2015

Με μεγάλη προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του 1ου συγγραφικού έργου της συμπολίτισσας μας Μαρίας Καλύβα με τίτλο ”Στόχος ζωής, η ζωή” σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Τρικάλων, το οποίο είχε βιογραφικό χαρακτήρα και προσέλκυσε πάρα πολύ κόσμο. Για τη συγγραφέα και το συγγραφικό της έργο μίλησαν ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Απόστολος Καμπαγιάννης, ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Στέφανος Γκαραβέλλας, η αρχαιολόγος Εύη Ντάφη ενώ συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κύρμπας.

Η ηρωίδα του βιβλίου, η Μελίνα, είναι μία εικοσιπεντάχρονη, δυναμική και αισιόδοξη κοπέλα. Το μέλλον μπροστά της θα έπρεπε να διαφαίνεται λαμπρό. Όμως ένα ψυχικό νόσημα, οι κρίσεις πανικού, κάνει την καθημερινότητά της αβάσταχτη και τη ζωή της σχεδόν ανυπόφορη. Δεν παραιτείται, δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να γιατρευτεί, παλεύει να σταθεί στα πόδια της, να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, να κερδίσει τη ζωή της.

Σύμμαχοι και συμπαραστάτες της σε αυτόν τον αγώνα η οικογένειά της και η φίλη της Αγγελική. Δίπλα της πάντα, διακριτικά, υποστηρικτικά χωρίς να την πιέζουν.

Και ο έρωτας; Τι ρόλο θα παίξει στη ζωή της; Θα είναι αυτός η κινητήριος δύναμη που χρειάζεται για να προχωρήσει; Μήπως η δύναμη αυτή κρύβεται μέσα της;

Με αυτά τα λόγια η συγγραφέας προϊδεάζει τους αναγνώστες για το τι ακολουθεί στις σελίδες του βιβλίου της δίνοντας ένα μάθημα ζωής  σε όλους πως όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, μπορεί να το πετύχει με αγώνα και πίστη παρ’όλες τις δυσκολίες που μπορεί να  εμφανίζονται στο διάβα του.

[fbcomments]