Δευτέρα 10.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσίαση της ομάδας Free Mobility στο Δημαρχείο Τρικκαίων

12.02.2016

Σεβασμός. Αυτή και μόνο η λέξη συμπυκνώνει τα όσα παρουσίασε και εμμέσως απαίτησε η ομάδα Freemobility του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, κατά την παρουσίαση της εργασίας των μαθητών του για την αντίστοιχη δράση. Σεβασμός, διότι αυτό είναι η μοναδική δραστηριότητα που μπορεί ο καθένας μας να παρουσιάσει απέναντι σε όλους τους πεζούς και στα άτομα με αναπηρία, που κινούνται – ή δεν κινούνται… – σε αυτή την πόλη.
Τα παιδιά από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης μετέχουν και φέτος στο πρόγραμμα Freemobility, στο πλαίσιο τηςεκστρατείας ECOMOBILITY. Αυτή, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Εθελοντικό Οργανισμό ECOCITYκαι στα Τρίκαλα, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων. Σήμερα το πρωί, η εργασία που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσιάστηκε σε πολυπληθές κοινό, στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Παρόντες, μαθητές από Λύκεια και Δημοτικά Σχολεία, αλλά και πρώην μέλη της ομάδας του 2ου Γυμνασίου, που είχε βραβευθεί προ διετίας για τη δράση ECOMOBILITY. Οι μαθητές αυτοί, βοήθησαν τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ να τελειοποιήσουν τη δράση τους. Όμως τα παιδιά από το ΕΕΕΕΚ απέδειξαν ότι με ορθή καθοδήγηση, μπορούν να απαιτήσουν ελεύθερη πρόσβαση, ασφαλή, από όλους.
Κατέγραψαν τα κακώς κείμενα, επισκέφθηκαν δημόσιες υπηρεσίες, απαίτησαν προσβασιμότητα σε τράπεζες, ανέφεραν όσα διαπίστωσαν κατά τις περιηγήσεις τους στ Τρίκαλα με τα απίθανα εμπόδια που ορθώνονται απ[ό οδηγούς. Παρουσίασαν ένα ειδικό βίντεο με τις δράσεις τους, εμφάνισαν ένα πρόγραμμα σατιρικό, στηριγμένο στον αγαπητό μας Καραγκιόζη, ενθουσίασαν και απέσπασαν το χειροκρότημα όλων. Ερωτήσεις επί ερωτήσεων στη συνέχεια, ενδιαφέρον άμεσο και ουσιαστικό οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ απέδειξαν ότι η θέληση έχει αποτελέσματα. Μάλιστα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε στον χαιρετισμό του ότι όσα κι αν έχουν γίνει, είναι ελάχιστα: απαιτούνται περισσότερες δράσεις για την προσβασιμότητα. Χαιρετισμούς απηύθυναν, η προϊσταμένη της Δ?νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Β. Κάκλα, εκπρόσωπος του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Ψαράς, ενώ αναγνώστηκε μήνυμα του βουλευτή κ. Σκρέκα.
Η καθοδήγηση των μαθητών έγινε από τους Αρετή Γρηγορίου, Σωτηρία Παπανικολάου – εκπαιδευτικούς, Θανάση Καραγεώργο και Γωγώ Κατσιανάκου– κοινωνικούς λειτουργούς. Τη γενική ευθύνη για την παρουσίαση είχε ο επικεφαλής του ECOMOBILITY κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος απένειμε επαίνους στις υπαλληλυς του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων, .κ Μαρίνα Νταούλα και Μαρία Μπάλτου.

Από το γραφείο Τύπου