Πέμπτη 29.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιστροφή στην παράδοση με Χρ. Ντάγκαλα στο «Αέρινο»

02.11.2015

Κόντρα στα θέλω των σημερινών καιρών, προχθές βράδυ στο “ΑΕΡΙΝΟ” στην Καλαμπάκα, η παράδοση έδειξε πως καλά κρατεί. Η παρουσίαση του λευκώματος με το cd  “Απόψε στο όνειρό μου” με 16 παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια των Γρεβενών, με τον ζωντανό θρύλο του είδους Χρήστο Ντάγκαλα και το γλέντι στη συνέχεια, με το μεγαλύτερο μέρος του κοινού να είναι άτομα νεαρής ηλικίας, κατέδειξε πως το δημοτικό τραγούδι, έχει συνέχεια.
Πρόκειται για μια δουλειά πραγματική παρακαταθήκη για την δημοτική μας μουσική και παράδοση που φέρει την σφραγίδα του Χρήστου Ντάγκαλα με… υποκινητή και παραγωγό τον τραγουδοποιό Μάκη Σεβίλογλου.
Για την τόσο σημαντική δουλειά μίλησαν οι Μάκης Σεβίλογλου, ο ιστορικός Γιώργος Σαββανάκης και οι δημοσιογράφοι Θανάσης Βλάχος και Χρήστος Κοντός ενώ εμφανώς συγκινημένος ο Χρήστος Ντάγκαλας ευχαρίστησε όλους για την τιμή και χωρίς πολλά λόγια ζήτησε να τελειώνουν για να κάνει αυτό που τόσο καλά ξέρει…
Η αίθουσα κυριολεκτικά σείστηκε από τις μοναδικές και αυθεντικές ερμηνείες του Χρήστου Ντάγκαλα αλλά και του Μάκη Σεβίλογλου που τον συνόδευσε στα δυο τραγούδια του cd και που… συνέχισε για πολλή ώρα μετά. Εξαίσιος και ο κλαρινίστας Γιάννης Δανίτσας όπως και η υπόλοιπη ορχήστρα.

Όλα αυτά στην… στέγη του «Αέρινου» όπου ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Γούλας, επιμένει και πραγματοποιεί εκδηλώσεις που έχουν αναφορά στην ποιότητα.