Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πάρκο Αη Γιώργη: Έγινε αρκετά, μένουν ακόμη όμως πολλά

16.10.2015

Μπορεί ο δήμος να επαίρεται για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Πάρκο του Αη Γιώργη στο δελτίου τύπου που ακολουθεί, μένει όμως πολλά να γίνουν κυρίως με το πολύπαθο σιντριβάνι που ακόμη έχει τα μαύρα του χάλια. Σίγουρα η αρχή είναι ένα μεγάλο θετικό βήμα, όπως σε καμιά περίπτωση δεν φτάνει αυτό, όπως τελικά αποδεκνύεται μικρό και το πάρκο του Αη Γιώργη, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας και άλλων αναλόγων σε άλλες γωνιές της πόλης.

Το δελτίο τύπου

Σε νέα εποχή το αγαπημένο πάρκο των τρικαλινών! Το περίφημο και πολυσύχναστο πάρκο του Αη Γιώργη, ο εξαίρετος πνεύμονας άθλησης, περιπάτου, συναντήσεων, «φυγής» και ξεγνοιασιάς, βαδίζει στον δρόμο των αλλαγών.
Υπό τη διαχείριση της Αστικής Ανάπτυξης ΑΕ, της εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων, έχουν συντελεστεί παρεμβάσεις, που άλλαξαν τη όψη και την καθημερινότητα όλων.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Οι 4 υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων που βρίσκονται καθημερινώς στο πάρκο (δύο φύλακες και δύο καθαριστές) φροντίζουν ανελλιπώς για το πράσινο, κάτι που είναι οφθαλμοφανές. Επίσης, φροντίζουν για την καθαριότητα, με το τρίκυκλο ποδηλατάκι, ευγενική προσφορά της εταιρείας «Μελίσσης», να εξυπηρετεί για την παραμικρή παρέμβαση που χρειάζεται.

ΚΙΟΣΚΙ
Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, οι υπάλληλοι  είναι επιφορτισμένοι με τη λειτουργία του κεντρικού κιοσκιού, το οποίο επανήλθε στη δικαιοδοσία του Δήμου. Έτσι στο κιόσκι μπορεί ο καθένας να βρίσκει ή να αφήνει αντικείμενα, να απευθύνεται για πληροφορίες και γενικά, γνωρίζοντας ότι μπορεί να ζητήσει συνδρομή για οτιδήποτε. Επισημαίνεται ότι θα τοποθετηθεί μεγάφωνο για έκτακτες και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις

ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Ταυτοχρόνως, έγινε μεγάλη παρέμβαση με τις τουαλέτες, καθώς λειτουργούν πλέον σε τρία σημεία, για πρώτη φορά: πίσω από το σπιτάκι,  στην πισίνα και στη δεξιά πλευρά του πάρκου, προς Ριζαριό. Αυτές, δε, οι τουαλέτες, πλέον καθαρίζονται καθημερινώς, για τις ανάγκες όλων των επισκεπτών.

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ
Έχει γίνει αναμόρφωση του χώρου, με συντηρήσεις εγκαταστάσεων, βαφές, τοποθέτηση λαμπτήρων, μικροεπισκευές, κλειδαριές και άλλα στοιχεία που προσδίδουν στον χώρο την αίσθηση της καθημερινής φροντίδας, προς όφελος του πολίτη.

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Τα επόμενα βήματα σχεδιάζονται προσεκτικά, με μοναδικό γνώμονα την προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πολίτες. Έτσι, συζητείται το θέμα της βελτίωσης και της προσθήκης νέων οργάνων για τους αθλούμενους, αλλά και γενικότερες παρεμβάσεις σε όλη την έκταση του πάρκου.

Από το γραφείο Τύπου