Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πλημμύρισε με κόσμο και… προβλήματα το πάρκο του Αι Γιώργη

13.04.2015

Εκατοντάδες Τρικαλινοί και όχι μόνο κατέκλισαν χθες το απόγευμα το πάρκο αναψυχής στον Αι Γιώργη, αναδεικνύοντας έτσι την ανάγκη όχι μόνον της επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν εκεί, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας και άλλων χώρων άθλησης και αναψυχής στην πόλη των Τρικάλων.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο πάρκο τα διαπίστωσε ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου που βρέθηκε εκεί με την οικογένειά του, όμως τα άδεια ταμεία του δήμου σε πολλά από αυτά τον αναγκάζουν να σηκώσει τα χέρια.

Η τεχνιτή λιμνούλα που υπάρχει εκεί δεν λειτουργεί και τα λιμνάζοντα σε αυτή νερά αποτελούν εστία μόλυνσης, αφού κανείς από τους προηγούμενος δημάρχους δεν σκέφτηκε πως χρειάζεται ένα δίκτυο αποχέτευσης. Μόνη λύση φαίνεται η πεπατημένη του Θοδωρή Σπανού με τα σιντριβάνια… να την φυτέψουν λουλούδια.

Δικαιολογία δεν υπάρχει όμως για τα σπασμένα παγκάκια, τα οποία πέραν της αρνητικής εικόνας που δημιουργούν, είναι επικίνδυνα και για όσους κάθονται σε αυτά, αφού αρκούνε οι μαραγκοί του δήμου, είτε να τα επισκευάσουν, είτε να κατασκευάσουν νέα.

Δικαιολογία δεν υπάρχει επίσης τόσο για τον δήμαρχο (υποσχέθηκε πως από αύριο θα υπάρχει μόνιμος υπάλληλος εκεί), ούτε για τους ασυνειδήτους επισκέπτες του πάρκου που το γεμίζουν με σκουπίδια. Τέλος δικαιολογία δεν υπάρχει και για το άκοπο χορτάρι στο μισό τουλάχιστον πάρκο.

Φυσικά λόγω χαλεπών καιρών δεν συζητάμε για τον εμπλουτισμό σε παιχνίδια αλλά και όργανα γυμναστικής.