Παρασκευή 13.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρέμβαση Γ. Καϊκη για τους εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι»

24.01.2019

Ο Γιώργος Καϊκης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων με θέμα τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» τόνισε:

«Είναι γνωστές οι θέσεις μας και η στήριξή μας στους εργαζόμενους του Δήμου Τρικκαίων και των Νομικών Προσώπων του για μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» από την αρχή της υλοποίησης του προγράμματος διεκδικούσαμε τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Γνωρίζουμε τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στους συνδημότες μας εδώ στα Τρίκαλα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας κοινωνική στήριξη και βοήθεια σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το πρόγραμμα αυτό διατηρείται με συνεχείς παρατάσεις διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις και ομηρία επί χρόνια των υπόψη εργαζομένων, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Με τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή η οποία είναι αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων οι Δήμοι που απασχολούν προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μπορούν να συστήσουν οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, τροποποιώντας τον Οργανισμό τους σε ίδιο αριθμό θέσεων, προκειμένου οι υπόψη εργαζόμενοι να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση σε προκήρυξη για πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω ΑΣΕΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κάλυψη όλων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στις θέσεις τους. Η πείρα έχει αποδείξει ότι μέσω συμμετοχής σε προκήρυξη ακόμα και με αυξημένη μοριοδότηση δεν μπορεί κανείς από πριν με απόλυτη βεβαιότητα να διασφαλίσει το σύνολο των υπόψη εργαζομένων.

Επίσης με την τροπολογία παγιώνεται η έλλειψη προσωπικού που ήδη υπάρχει, αφού οι θέσεις που δημιουργούνται για να συμμετάσχουν στην προκήρυξη που θα εκδοθεί, θα είναι όσες και οι εργαζόμενοι σήμερα, δηλαδή θέσεις που υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών. Παράλληλα αφήνεται ανοιχτό σε δήμους που το πρόγραμμα θα επεκταθεί στο μέλλον να χρηματοδοτηθεί με πόρους των ιδίων ΟΤΑ δηλαδή χωρίς χρηματοδότηση όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι η μοναδική λύση που επιφέρει με βεβαιότητα την κάλυψη των εργαζομένων αυτών ύστερα από 17 χρόνια ομηρίας είναι η μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πέραν της μονιμοποίησής των, άμεσα θα πρέπει να εκδοθεί προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ σε μόνιμες θέσεις εργασίας σε αριθμό που να καλύπτουν στο σύνολό τους όλες τις σημερινές ανάγκες.

Οι επίμονοι αγώνες των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι όλα αυτά τα χρόνια έφεραν αυτήν την εξέλιξη έστω και με αυτές τις προϋποθέσεις. Η Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ είναι πάντα μπροστά στον αγώνα με όλες της τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν γίνονται.»