Τετάρτη 30.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γιάννης Σίμος:Τολμάνε και μιλάνε

14.02.2017

Siemens, Novartis, ΚΕΛΠΝΟ, μίζες εξοπλιστικών, Ολυμπιάδα, λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θαλασσοδάνεια ΜΜΕ, και «Κήρυκα» Χανίων,  υποβρύχια που γέρνουν, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, δημόσια έργα μέχρι και δέκα φορές πάνω από την αξία τους, είναι τα λίγα που θυμάμαι, γιατί, για να τα απαριθμήσεις όλα χρειάζονται τόνοι μελάνης και γράφεις ολόκληρο βιβλίο.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω θα βρεις κι ένα σκάνδαλο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κι αφού έτσι πορεύτηκαν επί σαράντα χρόνια τρώγοντας και πίνοντας, έχασαν κάθε ίχνος τσίπας και ντροπής και αντί να βάλουν το κεφάλι στην άμμο μήπως καταφέρουν και κρυφτούν, έχουν αποθρασυνθεί τελείως και με την αμέριστη συμπαράσταση των ΜΜΕ της διαπλοκής, που συνέτρωγαν και αμφότεροι κατέστρεφαν τη χώρα, τολμάνε να κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση, γιατί προσπαθεί να βάλει σειρά και τάξη σε αυτή τη ρημαγμένη χώρα.

Και κυρίως γιατί βλέπουν ότι το πάρτυ της διαπλοκής που είχαν στήσει έλαβε τέλος. Και το σπουδαιότερο, ότι όλες οι υποθέσεις οδηγούνται πλέον στη δικαιοσύνη και αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν για τα έργα τους.

Πάντως φροντίζουν και για μας, γιατί μας κάνουν και γελάμε όταν ακούμε καθημερινά ότι οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται για τις καρέκλες τους.

Αλήθεια, μέσα σε δυο χρόνια, πότε πρόλαβαν και έγιναν καρεκλοκένταυροι? Μήπως δεν ξέρει ο λαός ότι τρεις οικογένειες,  από τον παππού στον εγγονό διαφέντευαν τον τόπο, Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης, από το 1940 και εντεύθεν?

Ακούμε συχνά πυκνά για τη μικρομεσαία επιχείρηση, μήπως νομίζουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη χρυσόψαρου? Επί των ημερών τους  δεν έκλεισαν 300.000 επιχειρήσεις, επί των ημερών τους δεν έφτασε η ανεργία στο 27%, επί των ημερών τους δεν έφτασε το δημόσιο χρέος στα 320 δις, επί των ημερών τους δεν διαλύθηκε όλη η παραγωγική βάση της χώρας? Αυτοί δεν είναι που διέλυσαν τον πρωτογενή τομέα, αυτοί δεν διέλυσαν την αγροτική παραγωγή?

Όσο κι αν προσπαθούν να φορτώσουν την εγκληματική πολιτική τους σε βάρος του λαού και της χώρας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα το κατορθώσουν.

Αναγνωρίζει ο κόσμος ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια για να μπορέσει η χώρα να ανακάμψει από την ύφεση και τη λιτότητα.

Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε!

Γιάννης Σίμος

Μέλος της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ