Τρίτη 27.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρατάσεις ολοκλήρωσης δύο εργολαβιών στους Δήμους Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα

10.03.2022

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποφασίστηκε η χορήγηση παρατάσεων σε δύο εργολαβίες στο νομό Καρδίτσας και συγκεκριμένα στους Δήμους Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το KarditsaLive.Net, η πρώτη εργολαβία αφορά στην πρώην Δ.Ε. Ιτάμου, του Δ. Καρδίτσας και φέρει τον διακριτικό τίτλο “Αποκατάσταση κατολισθητικών Επ. Ο. 6 -Τμήμα Σαραντάπορο- Νεράιδα”, με προϋπολογισμό 981.500 ευρώ.

Λαμβάνει, δε, πρώτη φορά παράταση μετά την υπογραφή της σύμβασης τον Μάρτιο του 2021. Η παράταση δόθηκε λόγω των δυσκολιών πρόσβασης και κατ’ επέκταση εκτέλεσης εργασιών, από τις ζημιές που προκάλεσε ο “Ιανός” αλλά και λόγω της καθυστέρησης που υπάρχει στην έγκριση της παράκαμψης της κυκλοφορίας από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας Καρδίτσας. Η νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης της εργολαβίας είναι 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Παράκαμψη Νεοχωρίου και δρόμος προς “Έλατο”

Το δεύτερο έργο που θα ολοκληρωθεί αργότερα από το προκαθορισμένο είναι η “Αποκατάσταση οδικών Υποδομών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα». Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι πρόκειται για το τμήμα παράκαμψης Νεοχωρίου και τον δρόμο προς τον οικισμό ‘Έλατο”.

Ο προϋπολογισμός του είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται. Η πρώτη ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και ειδικότερα στις 6 Μαρτίου, ενώ τώρα ο ανάδοχος καλείται να το ολοκληρώσει μέχρι 30 Ιουνίου του 2022.

Στην αιτιολόγηση της απόφαση ελήφθησαν υπόψιν τρεις παράγοντες. Πιο αναλυτικά, πρώτον οι κακές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή από 23/12/2021 μέχρι σήμερα, όπως και ότι ο Μάρτιος είναι δύσκολος μήνας από θέμα καιρικών συνθηκών. Δεύτερον οι καθυστερήσεις λόγω νόσησης εργαζομένων από COVID-19 και τρίτον η καθυστέρηση παράδοσης υλικών λόγω έξαρσης της πανδημίας.

Ετικέτες: ,