Σάββατο 05.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παραμένει στη Γαύδο η ανήλικη ασθενής χωρίς δυνατότητα μεταφοράς

13.08.2017 /

Εξακολουθεί να βρίσκεται στο νησί της Γαύδου, η ανήλικη ασθενής για την οποία επιχειρήθηκε να στηθεί χθες βράδυ μεταφορά της στα Χανιά χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το κοριτσάκι παρουσίασε χθες συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στην Παλαιόχωρα και από εκεί στο νοσοκομείο των Χανίων προκειμένου να νοσηλευτεί.

Σκάφος του λιμενικού σώματος προσπάθησε να πλεύσει προς Γαύδο προκειμένου να παραλάβει το παιδί όμως κατέστη αδύνατο να συνεχίσει την πορεία του καθώς στη θαλάσσια περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι. Έτσι το παιδί παρέμεινε στην Γαύδο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Flashnews.gr και σήμερα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν δεν επιτρέπουν τη μεταφορά του παιδιού δια θαλάσσης στην Παλαιόχωρα, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που απαγορεύουν τον απόπλου. Ωστόσο το θετικό γεγονός είναι ότι το κοριτσάκι, ένα 8χρονο παιδί που είναι επισκέπτρια και παραθερίζει στο νησί με τους δικούς του, παρουσίασε σήμερα σημάδια βελτίωσης της υγείας του. Αν και τα συμπτώματα που είχε χθες ήταν ύποπτα για οξεία σκωληκοειδίτιδα, τα σημάδια βελτίωσης σήμερα είναι ενθαρρυντικά.

΄Έτσι το παιδί παραμένει προς το παρόν στο ακριτικό και αποκλεισμένο λόγω καιρού νησί. Συγκεκριμένα βρίσκεται με ορούς και αντιβιώσεις στο αγροτικό ιατρείο Γαύδου και είναι υπό παρακολούθηση καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί βρίσκονται 3 αγροτικοί ιατροί.