Παρασκευή 13.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έρχεται ο πρώτος φετινός «μίνι» καύσωνας

13.06.2015

Αρχές τις εβδομάδας θα έχουμε τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού στα Τρίκαλα, αφού η θερμοκρασία την Τρίτη θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς Κελσίου. Αρκετοί ήταν σήμερα οι Τρικαλινοί που πήραν το δρόμο για τις κοντινές παραλίες, αφού τα φετινά τερτίπια του καιρού… και η κρίση, δεν επέτρεψαν μαζικές εξόδους.

Γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένει η ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο, 13 Ιουνίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη νότια Ελλάδα, από 17 έως 35 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και από 22 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους στο κεντρικό, νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένεται για σήμερα ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι.