Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Παράκεντρα εξουσίας» στο Πανεπιστημιακό Λάρισας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ακτινολόγων…

06.01.2016
ΔΙΩΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΟΤΑΕΔ [+ηχητικό αρχείο]

Παρέμβαση Προέδρου ΟΤΑΕΔ κ. Γεωργιάδη στην Ε.Ρ.Τ., 05-01-2016:

δημοσίευση εφ.: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Λάρισα, 05-01-2016, σελ.: 11:
Τους διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, καθώς και τον πρώην διοικητή των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης για «διώξεις υπαλλήλων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδας (ΟΤΑΕ).
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «παράκεντρα εξουσίας», ζητείται η αποκατάσταση των διωχθέντων υπαλλήλων και απειλείται προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΤΑΕ:
«Καταγγέλλουμε την εκ νέου δίωξη των συναδέλφων του ΠΓΝΛ από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.
Το έκνομο γεγονός εγκατέστησαν οι ενέργειες του πρώην Διοικητή των Π.Γ.Ν.Λ & Γ.Ν.Λ. και των δύο Διευθυντών Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων. Μαζί με τον πρόσφατα απολυμένο διοικητή, άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε οι πρώην Διοικητές των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κυρίως δια της αποχής από το διοικητικό τους έργο, μεταφέροντας έτσι τις σχετικές αποφάσεις σε «παράκεντρα εξουσίας».
Με αυτή τη συμπεριφορά προκύπτει έντονος προβληματισμός σχετικά με το ποιος τέλος πάντων διοικεί το Π.Γ.Ν.Λ.;
Εν προκειμένω, οι Διοικούντες του Π.Γ.Ν.Λ. αποφασίζουν ανεξέλεγκτα όπως τους βολεύει και όχι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία και τις αποφάσεις του Υ.Υ. Για δεύτερη φορά και σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης, που υπέγραψε στις 24–09–2015 ο πρώην διοικητής, ύστερα από εισήγηση των δυο Διευθυντών Ιατρικής Υπηρεσίας των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, συνεχίζονται οι επιλεκτικές μετακινήσεις υπαλλήλων ανάμεσα στα δύο Νοσοκομεία με το πρόσχημα της εκπαίδευσης και της κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών.
«Συμπωματικά» μετακινούνται οι συνάδελφοι, που τόλμησαν να μηνύσουν τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν.Λ. για υπόθεση η οποία έχει παραπεμφθεί στην τακτική δικαιοσύνη. Η αρχή έγινε πριν από 3 μήνες με Τεχνολόγο Ραδ. Ακτινολογίας η οποία συμμετείχε στη μήνυση κατά του Διευθυντή και συνεχίζεται με τη νέα μετακίνηση συνάδελφου, που θεωρείται από τον μηνυόμενο (ο οποίος εκφράζει και τη διοίκηση πλέον), ότι είναι ο «κινητήριος μοχλός» της μηνυτήριας αναφοράς.
Για τον συγκεκριμένο συνάδελφο «εμπνεύστηκαν» οι δύο Δ.Ι.Υ. των νοσοκομείων και υπέγραψε ο Δ.Ι.Υ. του Π.Γ.Ν.Λ. στη θέση του απολυμένου διοικητή (την ημέρα της απόλυσής του) ένα πλασματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, στο όνομα του οποίου επιχειρείται η νέα και παράνομη μετακίνηση. Προς επίρρωση των ως άνω, αναφέρουμε ότι τον Μάρτιο του 2014 έγινε και πάλι απόπειρα μετακίνησης του εν λόγω συναδέλφου από τον Π.Γ.Ν.Λ. στο Γ.Ν. Βόλου, αλλά αποτράπηκε, όταν με παρέμβαση της ΟΤΑΕΔ και του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΛ αποκαλύφθηκε στην ηγεσία του Υ.Υ. και της 5ης Υ. ΠΕ., το επιχειρούμενο σχέδιο «εξόντωσης» του συναδέλφου.
Υπάλληλοι οι οποίοι μετά από 15+ έτη υπηρεσίας έχουν άριστο υπηρεσιακό και επιστημονικό φάκελο, καμία αναφορά, κανένα πειθαρχικό παράπτωμα και εξαιρετική αξιολόγηση (από τον ίδιο τον Δ.Ι.Υ.),τυγχάνουν τέτοιας αντιμετώπισης επειδή διεκδίκησαν όσα από τον νόμο δικαιούνται. Καθίσταται πλέον εμφανές, ότι ο μόνος λόγος των μετακινήσεων είναι αποκλειστικά η τιμωρία των υπαλλήλων, που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στους διοικούντες.
Πρωτίστως όμως η επιχειρούμενη μετακίνηση συνιστά και συνδικαλιστική δίωξη (παράνομη), αφού ο εν λόγω συνάδελφος είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος. Τιμωρούνται δηλαδή «παραδειγματικά» υπάλληλοι, οι οποίοι με οποιαδήποτε ιδιότητα (συνδικαλιστική ή όχι) έχουν τη δυνατότητα και το σθένος να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Καταρριπτέο είναι επίσης το πρόσχημα της «εκπαίδευσης» και της «κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών». Πουθενά στον κόσμο δεν καλύπτονται οι υπηρεσιακές ανάγκες με αμοιβαία μετακίνηση εργαζομένων από τη στιγμή που ο αριθμός των υπηρετούντων παραμένει ίδιος. Ποσώς μάλιστα όταν επικαλείται ο σκοπός της «εκπαίδευσης». Πώς ένας εκπαιδευόμενος θα καλύψει και υπηρεσιακές ανάγκες; Ποια είναι η εκπαίδευση η οποία δεν δύναται να πραγματοποιηθεί στο Π.Γ.Ν.Λ., αλλά δύναται να πραγματοποιηθεί στο Γ.Ν.Λ.; Στην πραγματικότητα υποβαθμίζονται οι παροχές υπηρεσιών υγείας προς τους χρήστες, στο όνομα του «ετσιθελισμού» των διοικούντων.
Τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής η καταγγελλομένη συμπεριφορά υπαλλήλων του Δημοσίου κατέχοντες υψηλή διοικητικά θέση, από τη στιγμή που η σχετική Απόφαση του Υπουργείου Υγείας απαξιώνεται παντελώς από τον ίδιο τον Δ.Ι.Υ., που εκτελεί χρέη διοικητή, η οποία αναφέρει ρητά ότι, «καμία μετακίνηση δεν μπορεί να επέλθει μέχρι της τοποθέτησης των νέων διοικητών, που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο και θα εγγραφούν στο Φ.Ε.Κ.».
Τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής όταν ο Δ.Ι.Υ. ενεργεί αντίθετα με όσα προβλέπονται στον συνδικαλιστικό νόμο.
Τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής όταν ο Δ.Ι.Υ. απαξιώνει- ακυρώνει παντελώς ακόμα και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.Λ. και αποφασίζει μόνος του και για τα δύο νοσοκομεία χωρίς καν να απευθύνει αίτημα μετακίνησης προς τον εν ενεργεία Αναπληρωτή Διοικητή (!). Τα κατά καιρούς υπογεγραμμένα έγγραφα της διοίκησης καθιστούν αποδεικτέο το γεγονός ότι επιχειρείται η υπαλληλική «εξόντωση» όσων διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους προς παραδειγματισμό όλων όσων σκέφτονται να πράξουν το ίδιο.
Η Ομοσπονδία Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος έχει ήδη εκθέσει σε αλλεπάλληλες συναντήσεις το ζήτημα στον Υπουργό Υγείας και στον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ.
Σε κάθε περίπτωση μη αποκατάστασης των «διωχθέντων» συναδέλφων από τους αρμοδίους, η ΟΤΑΕΔ θα προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια προς κάθε υπεύθυνο, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα».
*****************************

Οι παρεμβάσεις του Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ.

1. 23-12-2015
2. 15-11-2015
3. 06-10-2015
 
το 1ο αποτέλεσμα…