Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη

07.01.2016

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά και το Διοικητήριο της Καρδίτσας

Κώστας Αγοραστός: «Μέσω των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία»

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες έτσι ώστε να παραδοθεί. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επίσκεψη στο έργο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η νέα γέφυρα, που ολοκληρώσαμε δίνει λύση στην οδική επικοινωνία των κατοίκων επτά οικισμών της Π.Ε. Καρδίτσας και στην αντιπλημμυρική θωράκισή τους. Ήταν ένα έργο προϋπολογισμού 1,65 εκατ. ευρώ, 82 μέτρων μήκους, και με 150 μέτρα προσβάσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου αποκαθίσταται η κυκλοφοριακή σύνδεση που διακόπηκε και δίνεται λύση στη χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν άλλες διαδρομές. Παράλληλα, διατηρήσαμε τμήμα της παλιάς γέφυρα, η οποία είχε γκρεμιστεί στο παρελθόν για αντιπλημμυρικούς σκοπούς, εντάσσοντάς την αισθητικά στο έργο».

Από την πλευρά του ο κ. Β. Τσιάκος δήλωσε τα εξής: «Η γέφυρα του Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την Π.Ε. Καρδίτσας. Το έργο αυτό, εκτός από έργο πνοής και ασφάλειας, είναι και αντιπλημμυρικό, διότι η περιοχή παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα».

Όπως ακόμη έγινε γνωστό, με γρήγορους ρυθμούς προχωρά και το έργο του Διοικητηρίου της Καρδίτσας. Πλέον καθώς ολοκληρώθηκε η μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, αναμένεται η έγκριση της ώστε οι εργασίες να προχωρήσουν κανονικά.

dioikitirio