Παρασκευή 01.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δημήτρης Παπαθανασίου – Δίνει απάντηση στο ερώτημα αν πρέπει να δείχνουμε μαζί με το πιστοποιητικό και την ταυτότητα μας

09.11.2021

Την άποψή του ότι, δυστυχώς όλα τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση μέχρι τώρα είναι αναποτελεσματικά και δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξέφρασε την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαθανασίου στην εκπομπή “Χαμηλές Πτήσεις” στο ραδιόφωνο Ζυγός fm 100.

Ο κ. Παπαθανασίου απάντησε επίσης στον ερώτημα αν πρέπει οι καταστηματάρχες – επιχειρήσεις μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή το PCR τεστ ή το Rapid Test να ζητούν και το αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ αστυνομική ταυτότητα). Συγκεκριμένα απάντησε: « Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, ο καταστηματάρχης ή το προσωπικό έχει την υποχρέωση να κάνει ταυτοπροσωπία μέσω της επίδειξης του αποδεικτικού ταυτότητας».

Ακόμη δικαιολόγησε αυτή την απόφαση συμπληρώνοντας: « Ο πολίτης έχει δικαίωμα να δείξει την ταυτότητά του μόνο αν ζητηθεί από τις αστυνομικές Αρχές, όμως υπάρχει νομοθεσία που ο καταστηματάρχης μπορεί να ζητήσει ταυτοπροσωπία. Αυτό συμβαίνει τώρα στην περίοδο της πανδημίας γιατί είναι επείγουσα περίσταση».

Επομένως η επιχείρηση αν επιθυμεί έχει την δυνατότητα να κάνει ταυτοπροσωπία, για να διασταυρώσει την εγκυρότητα του πιστοποιητικού και να γλιτώσει το πρόστιμο, καθώς είναι «τσουχτερό». Υπενθύμιση το πρόστιμο για την επιχείρηση μπορεί να είναι από 2.000 € μέχρι και 20.000 €, ακόμη και αναστολή της επιχείρησης για 60 μέρες σε περίπτωση υποτροπής.

Στο τέλος της συνομιλίας ο κ. Παπαθανασίου μίλησε και για τον Μύλο των Ξωτικών. Ο κ. Παπαθανασίου  θεωρεί παράδοξη την απόφαση του κ. Παπαστεργίου για την υλοποίηση του Μύλου των Ξωτικών και θέτει το ερώτημα αν θα θέλαμε την πόλη μας υγειονομική βόμβα, να προσέλθουν 500 – 600 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα την στιγμή που μπορεί να υπάρχουν 10 – 15 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, γιατί η πόλη των Τρικάλων θα θεωρείται χώρος υγειονομικής καθαρότητας.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

 

Ετικέτες: ,