Σάββατο 03.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

2 χρόνια μετά! Ο θρίαμβος Παπαστεργίου στη σκιά των κατασχέσεων

26.05.2021

Οι επόμενες εκλογές ξεκινούν την ημέρα των αποτελεσμάτων των προηγούμενων έλεγε παλιός και έμπειρος πολιτικός και ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί ποτέ δεν είναι νωρίς για καμιά εκλογική αναμέτρηση

Σήμερα συμπληρώνονται δυο χρόνια από την μεγάλη νίκη του Παπαστεργίου όπου από την πρώτη Κυριακή παρά την απλή αναλογική και την ανάγκη της πλειοψηφίας όχι μόνο απλά ξεπέρασε το 50% αλλά έφτασε στο 57,43, αφήνοντας πίσω τον δεύτερο που κατέβηκε με την συνεργασία μάλιστα δύο κομμάτων (ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ), παρασάγγες πίσω όπου μετά βίας έπιασε το 20,26%, διαμορφώνοντας μια ταπεινωτική ήττα για τον αντίπαλο ή αν θέλετε μια μεγαλειώδης νίκη του δημάρχου.

Δυστυχώς για τον ίδιο η γκάφα ολκής της κατάσχεσης των λογαριασμών ( που κατά των δικηγόρο Δημήτρη Παπαθανασίου «οι κατασχέσεις του Δήμου είναι ακυρώσιμες για μικροοφειλές» και μετά από αυτό αν είχε το πολιτικό θάρρος θα έπρεπε να αναγνωρίσει το λάθος του και να τις διαγράψει διεκδικώντας το ποσό από το κράτος, αλλά και η ανυπαρξία έργου (πόσες φορές θα παρουσιάσει τις ίδιες μακέτες), δεν του επιτρέπουν να πανηγυρίσει την όντως μεγάλη νίκη που πέτυχε.

Από τα ποσοστά και για όσους γνωρίζουν προσωπογεωγραφία ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «αδειάστηκε» παντελώς από το κυβερνών κόμμα τότε τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι γνωστές οι σχέσεις που έχουν μέχρι σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Παπαστεργίου, κάτι που αποκάλυψε από τις πρώτες ακόμη εκλογές ο Δημήτρης Παπαθανασίου.

Μάλιστα για τους ΣΥΡΙΖΑίους δεν έφτασε ούτε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο εκλογικό του κέντρο, αντίθετα πολλοί το χαρακτήρισαν χαριστική βολή αφού έχασε και τους μετριοπαθείς ΠαΣοΚους που δεν ήθελα να δούνε ούτε ζωγραφιστό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα χθες, το ΚΙΝΑΛ (εδώ), όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ (εδώ) έβγαλαν δικές τους ανακοίνωσεις για τις κατασχέσεις, προσπερνώντας τον Κώστα Κρεμμύδα που ως συνδυασμός ακόμη δεν… μίλησε και το μόνο που υπάρχει είναι μια δική του μεταμεσονύχτια ανάρτηση στο… facebook.

«Χαμένος» όμως ήταν και ο Γιώργος Καϊκης που πίστευε στη δεύτερη θέση και πως θα πήγαινε τον Παπαστεργίου στη δεύτερη Κυριακή (11,10%), κάτι που σίγουρα θα είχε πετύχει αν δεν είχε περιχαρακωθεί στον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ανέλπιστα καλά πήγε για πρώτη φορά ο Στέλιος Μπετσιμέας, με 4,49 %, ενώ την απογοήτευση γνώρισε ο Γιώργος Μητσιούλης με 3,71%. Τον στόχο του πέτυχε ο Σπήλιος Τσιγάρας και πήρε μια έδρα με 1,96%, ενώ εκτός έμεινε ο Χρήστος Τσιόλας με 1,06%.

Το σίγουρο είναι πως οι τελευταίοι θα πρέπει πολύ καλά να το σκεφτούν… μόνο και μόνο στο να ανακοινώσουν μια νέα κάθοδο… μετά το νέο εκλογικό νόμο.