Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ώρα του Παπακωνσταντίνου

12.03.2015

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στις 15:00 στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατηγορούμενος για παρέμβαση στη «λίστα Λαγκάρντ».

Όπως αποκάλυψε η Realnews στις 22 Φεβρουαρίου ο πρώην υπουργός στο απολογητικό υπόμνημά του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου «δείχνει» ως υπαίτιο για τον χειρισμό και την τύχη της λίστας Λαγκάρντ τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή αναμένεται να είναι και η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στο υπόμνημα κατηγόρησε ευθέως τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι εκείνος κατέστρεψε το usb που του παρέδωσε και μάλιστα όχι κατά λάθος αλλά εσκεμμένα.

Αναφερόμενος στις διαφορετικές ημερομηνίες που έδωσε ο Ιωάννης Διώτης για πότε παρέλαβε εκ μέρους του το επίμαχο στικάκι, θεωρεί πως «ο κ. Διώτης με την ανασκευή των αρχικών καταθέσεών του δεν περιγράφει τα πραγματικά περιστατικά όπως εξελίχθηκαν, αλλά τα μεταβάλλει, προσπαθώντας να τα προσαρμόσει στα εκ των υστέρων ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ το έπραξε αυτό «επειδή χωρίς αυτή την ανασκευή – προσαρμογή, η πραγματικότητα καθίσταται γι’ αυτόν… τουλάχιστον άβολη! Το συμπέρασμα συνεπώς είναι ότι εφόσον το usb που εγώ παρέδωσα στον κ. Διώτη το έχει παραλάβει το αργότερο την 17-6-2011 (όπως κατά κόρον και διαρκώς βεβαίωνε σε όλες τις αρχικές καταθέσεις του), τότε είναι αυταποδείκτως βέβαιο ότι την 1-7-2011 τα υπό έρευνα αρχεία προσπελάθηκαν μέσω κάποιου υπολογιστή».

Μάλιστα, άφησε σαφείς αιχμές ότι αυτό που τελικά παρέδωσε ο Ιωάννης Διώτης στον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευ.Βενιζέλο ήταν «πειραγμένο» και αρνήθηκε ότι προχώρησε εκείνος σε οποιαδήποτε αλλοίωση της αρχικής λίστας Λαγκάρντ ή ότι έκανε οποιαδήποτε συνεννόηση με τους συγγενείς του προκειμένου να αφαιρέσει τα ονόματα τους.