Σάββατο 18.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στην μάχη των πανελληνίων από σήμερα 1.194 Τρικαλινοί μαθητές

31.05.2023 /

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες βρίσκονται μία ανάσα πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Η αγωνία χτυπάει κόκκινο καθώς  σήμερα, 1η Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ενώ την Παρασκευή 2 Ιουνίου ξεκινούν για τους αποφοίτους των ΓΕΛ.

Στο Νομό Τρικάλων θα διαγωνιστούν από τα Γενικά Λύκεια στα γραπτά 835 μαθητές και στα προφορικά 7, από τα ΕΠΑΛ στα γραπτά 344 υποψήφιοι και 8 στα προφορικά, σύνολο 1.194.

Μηνύματα αισιοδοξίας για τους μαθητές έστειλαν ο Δήμαρχος Μετεώρων, ο Δήμαρχος Πύλης, ο βουλευτής Θανάσης Λιούτας, ο  Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και ο Διευθυντής της ΔΔΕ Τρικάλων.

 

 Μήνυμα Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

 

Αγαπημένοι μου μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Μετεώρων,

Τις επόμενες ημέρες καλείστε να αντιμετωπίσετε μια σημαντική πρόκληση , ίσως και την πρώτη, από τις εκατοντάδες που έχετε να αντιμετωπίσετε στη μετέπειτα ζωή σας . Αναμφίβολα , οι Πανελλήνιες εξετάσεις  είναι ένα σπουδαίο γεγονός στη ζωή κάθε μαθητή , το πρώτο σκαλοπάτι για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας και να πετύχετε τους στόχους σας .

Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους σας  ,εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε εσάς αλλά και στους ισχυρούς συμμάχους που είχατε όλα αυτά τα χρόνια όπως και τώρα : τους γονείς και τους καθηγητές σας , σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν δίνοντας  όσα μέσα διαθέτουν, κυρίως ,όμως, την αγάπη και την πίστη τους σε εσάς.

Μείνετε συγκεντρωμένοι και αισιόδοξοι , εμπιστευτείτε τις γνώσεις σας , να πιστεύετε στον εαυτό σας , να μην αφήνετε χώρο για αμφιβολίες  και να θυμάστε πως ,παρόλο που οι Πανελλήνιες  αποτελούν ένα  καθοριστικό γεγονός , δεν σημαίνει πως είναι και μη αναστρέψιμο. Να μην ξεχνάτε  πως η ζωή δεν καθορίζεται μόνο από τις εξετάσεις ,συνεχίστε να αγωνίζεστε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.

Όλη μας η αγάπη και οι θετικές σκέψεις να σας συντροφεύουν αυτές τις δύσκολες μέρες , είθε όλη η σκληρή δουλειά σας  να ανταμειφθεί με τα καλύτερα και να θυμόσαστε πώς όλα θα πάνε κατ’ευχήν!

Καλή επιτυχία!

ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

 

Το μήνυμα του Θανάση Λιούτα στους μαθητές που δίνουν φέτος τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 

Στα παιδιά μας που δίνουν φέτος τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, από την καρδιά μου εύχομαι καλή επιτυχία.

 

Εύχομαι ο κόπος τους να ανταμειφθεί και να πετύχουν το μέλλον και τη ζωή που ονειρεύονται. Σας αξίζουν παιδιά, πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνατε για να προετοιμαστείτε. Είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθειά σας. Αξιοθαύμαστες, οι δυνάμεις και οι δυνατότητές σας. Μπράβο, για τη συνέπειά σας και για την πίστη σας, ότι πάντα μέσα από την προσπάθεια πετυχαίνεις το καλύτερο.

 

Πολλά συγχαρητήρια ασφαλώς αξίζουν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητά μας, που βρέθηκε δίπλα στα παιδιά μας, σε όλες τις τάξεις. Συγχαρητήρια βεβαίως και στις οικογένειες, που δίνουν τον δικό τους αγώνα μαζί με τα παιδιά! Για τις πολλές και μεγάλες τους θυσίες!

 

Στα παιδιά μας, θέλω να πω και αυτό όμως, να πιστέψουν ότι στη ζωή δεν υπάρχει μία και μόνο ευκαιρία. Υπάρχουν και θα δοθούν πολλές. Να μην αποθαρρυνθείτε ποτέ και από τίποτε. Με θάρρος, τόλμη, πάντα με καθαρή και ψύχραιμη σκέψη, να πιστεύετε στις δυνάμεις σας και να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό.

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία! Πάμε δυνατά παιδιά!

 

Θανάσης Λιούτας

Υπ. Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΝΔ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Θέλω να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου στις μαθήτριες και τους μαθητές που θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Έχουν τις γνώσεις, έχουν την δύναμη, έχουν τις δυνατότητες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα τους οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων τους.

Είναι μία σημαντική στιγμή στη ζωή τους, γι’ αυτό και όλοι είμαστε δίπλα τους. Πρώτα απ’ όλα οι γονείς που στηρίζουν κάθε βήμα τους και οι εκπαιδευτικοί που στέκονται αρωγοί σε όλη την πορεία τους στην εκπαίδευση, μέχρι την συμμετοχή στις Εξετάσεις.

Τα όνειρα όμως, δεν σταματούν στις Πανελλήνιες. Μπορούν να ξεκινήσουν από αυτές. Γι’ αυτό ας προσπαθήσουν να αποβάλουν το άγχος και να κυνηγήσουν τους στόχους τους με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Ας βάλουν τους δικούς τους όρους και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γνωρίζουν ήδη πως η ζωή είναι μπροστά τους.

Χρήστος Μιχαλάκης

Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

Μήνυμα του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

 

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, την Πέμπτη 1 Ιουνίου για τους/τις υποψηφίους/ες των ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 2 Ιουνίου για τους/τις υποψηφίους/ες των Γενικών Λυκείων, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους/ες κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας για την εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Να πετύχετε όσα επιθυμείτε, στόχους και όνειρα.

Ένας όμορφος κύκλος της σχολικής σας ζωής που θα θυμάστε με νοσταλγία ολοκληρώνεται και όπως πάντα σηματοδοτείται από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων που είναι μία από τις πολλές μάχες που θα δώσετε με την ενηλικίωσή σας. Ο Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν την κορύφωση των δικών σας προσπαθειών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών σας, χωρίς όμως να είναι και η μοναδική ευκαιρία που θα καθορίσει την επιτυχία σας στη ζωή.

Οι εξετάσεις αυτές είναι αναμφισβήτητα ένα μεγάλο ταξίδι και ό,τι και αν γίνει να θυμάστε πως εσείς έχετε ούτως ή άλλως πετύχει, γιατί αποτυχημένος είναι μονάχα αυτός που δεν τολμά να κάνει τούτο το ταξίδι και να αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες ζωής. Οπλιστείτε λοιπόν με ηρεμία, ψυχραιμία και πιστέψτε στις δυνάμεις σας και στις ικανότητές σας. Κάθε αγώνας κερδίζεται με πίστη και ψυχική δύναμη. Να γνωρίζετε ότι πρέπει να διεκδικείτε τα όνειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε βέβαιοι ότι οι επιλογές και τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν. «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα! Προτρέπει ο μεγάλος στοχαστής,  Καζαντζάκης.

Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω όλη τη σχολική κοινότητα, τους/τις εκπαιδευτικούς, συνοδοιπόρους στο δρόμο της σωστής προετοιμασίας σας και όλους/ες όσους /ες συμβάλλουν από οποιαδήποτε θέση στη  διεξαγωγή των εξετάσεων και την επιτυχή ολοκλήρωσή τους. Να ευχηθώ επίσης στις οικογένειές σας να συνεχίσουν να στέκονται δίπλα σας, με αγάπη και υποστήριξη, αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και δοκιμασία σας.

Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία!

 

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

 

Μήνυμα του Κώστα Μαράβα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

 

Μαθητές και μαθήτριες, αγαπητά μας παιδιά.

Το πρώτο σημαντικό ραντεβού με τη δοκιμασία εξέτασης της γνώσης έφτασε. Καλείστε να δώσετε την πρώτη από τις μάχες στη ζωή σας, με στόχο το αύριο της γνώσης και της εξειδίκευσης. Η πολύχρονη προετοιμασία σας έφτασε στο τέλος της, με τη βοήθεια των καθηγητών και των γονέων σας, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν δίπλα σας με αγάπη, υπομονή και φροντίδα.

Αντιμετωπίστε τις εξετάσεις με αισιοδοξία και θετικό πνεύμα, με πίστη, με αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Και να θυμάστε πως οι εξετάσεις στη ζωή σας θα είναι διαδοχικές και πολλές.

Δώστε τον αγώνα σας με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Εύχομαι στην κάθε μία και στον καθένα  ξεχωριστά,  καλή επιτυχία.

 

Κωνσταντίνος Μαράβας

Δήμαρχος Πύλης

 

 

 

 

 

[fbcomments]