Δευτέρα 02.10.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πανελλήνιες: Η μεγάλη κομπίνα με πλαστές βεβαιώσεις αθλητικής Ομοσπονδίας για έξτρα μόρια στις εξετάσεις

06.06.2023

Το κύκλωμα με τη συμμετοχή υψηλόβαθμου στελέχους της Ομοσπονδίας ζητούσε από 3.500 εως 7.000 ευρώ για κάθε πλαστή βεβαίωση
Κύκλωμα που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις και τις πωλούσε έως και 7.000 ευρώ σε υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να λάβουν έξτρα μόρια εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν είναι υψηλόβαθμος παράγοντας της Ομοσπονδίας αθλήματος πολεμικής τέχνης καθώς και προπονητές του αθλήματος.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, 47, 49, 39, 48 και 53 ετών, κατά περίπτωση για πλαστογραφία μετά χρήσεως, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της Ομοσπονδίας. Παράλληλα ερευνάται ο ρόλος του πρώην προέδρου και του πρώην γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας ο οποίοι δεν έχουν συλληφθεί.

Οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες είναι δύο προπονητές της ομοσπονδίας και οι γονείς μαθήτριας που κατέθεσαν πλαστή βεβαίωση στην αρμόδια επιτροπή για τις πανελλαδικές.

in.gr

[fbcomments]