Δευτέρα 09.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δυναμικές κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα

04.05.2016 /

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την ψήφιση του ασφαλιστικού, όσο και για τον εορτασμό της Εργατική Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Κυριακή είναι το ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση αυτή την Κυριακή 8 Μαΐου στις 10 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Όπως σημείωσαν «130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Τότε, οι εργάτες του Σικάγο συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο.  Η  Γραμματεία του ΠΑΜΕ τιμώντας τον αγώνα και τις θυσίες των εργατών, καλεί την Εργατική Τάξη του νομού μας, τα συνδικάτα της, σωματεία εργατικά σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τους ανέργους, τους μαζικούς φορείς: νεολαίας, αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρών στην απεργία και την  πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση  που οργανώνεται μαζί με ταξικά σωματεία και τις ταξικές δυνάμεις του νομού μας στις 8 Μάη».

«Σήμερα, η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, που εξαπολύει ωμή επίθεση στις εργατικές κατακτήσεις, όπως είναι οι ΣΣΕ, ο σταθερός χρόνος εργασίας, το ίδιο το 8ωρο, τα εργασιακά δικαιώματα και τσακίζει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.  Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο παρά ένα της τελικής προσπάθειας της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να ολοκληρώσουν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Ήδη το σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί στις επιτροπές της Βουλής και τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί στην ολομέλεια. Από πολύ νωρίς το ΠΑΜΕ είχε καλέσει τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα χαρακτηρίζοντας κάθε παρέμβαση στο ασφαλιστικό, ως αιτία πολέμου» ανέφεραν και υπογράμμισαν ότι «το ασφαλιστικό είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για κάθε εργατική-λαική οικογένεια, αφορά τη ζωή μας. Φτάνοντας στην τελική ευθεία καλούμε τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα».

Στη συνέχεια, τα μέλη της τοπικής Γραμματείας πρόσθεσαν ότι «η νέα πρόταση θίγει τους πάντες και διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην Ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίζεται δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια της ιδιωτικής Ασφάλισης και να μετατραπεί η Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση. Οδηγεί τη μεγάλη μάζα των συνταξιούχων στην εξαθλίωση και τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Πρόκειται για μια σαρωτική επίθεση, με στόχο όχι απλά τη μείωση συντάξεων και λοιπών παροχών, αλλά τη διάλυση της εναπομείνασας Κοινωνικής Ασφάλισης».

Ευαγγελία Κάκια