Κυριακή 28.11.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκκληση για αίμα και είδη πρώτης ανάγκης από το ΠΑΜΕ

26.07.2018

Η Γραμματεία του Νομού με εργατικά σωματεία, Επ. Αγώνα σε κλάδους Δουλειάς που είναι στην δύναμη του ΠΑΜΕ, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τους αδικοχαμένους ανθρώπους στις πυρκαγιές στην Αττική, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και τους πυροπαθείς. 

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας, ενίσχυσης και στήριξης των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους.

Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής, καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας, συνδικαλιστικές οργανώσεις, συλλόγους του κινήματος στην περιοχή μας , να συνεισφέρουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο,  στην πρωτοβουλία που οργανώσαμε άμεσα με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, από την Πέμπτη 26/7/΄18

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα μακράς διάρκειας λήξης, μακαρόνια κλπ)
  • Φάρμακα (γάζες «Φουσεντίν» «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
  • Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

**Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα  γραφεία των Σωματείων 1ος & 2ος όροφος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Ξεκινάμε την συγκέντρωση από Πέμπτη 26/7/΄18

Οδός: Λαρίσης(απέναντι Σούπερ Μάρκετ Μασούτη).  

Καθημερινές από:  7.00μ.μ. ως  9.30μ.μ.

Σάββατο  από:        10.30π.μ.  ως  13.00 μεσημέρι.

Ο θλιβερός απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς που  άφησε πίσω του βαριές συνέπειες, επιβάλλει την άμεση στήριξη των πληγέντων με κάθε τρόπο ιδιαίτερα των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα.

Απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους, άνεργους, νέους και νέες  του νομού μας να δώσουν αίμα για τους τραυματίες και πυροπαθείς.

Στην Αιμοδοσία του Γενικού  Νοσοκομείου  Τρικάλων

Καθημερινές από: 8.00π.μ. έως 2.00 το μεσημέρι και 

από  5.30μ.μ.  έως 8.00μ.μ.  

Σάββατο – Κυριακή από  8.30πμ. ως τις 2.00 το μεσημέρι.