Παρασκευή 15.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΠΑΜΕ: Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας

07.07.2020 /

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

► Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ΝΔ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων
► Να καταργηθούν όλοι οι αντιδημοκρατικοί νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το χτύπημα της απεργίας, την απαγόρευση των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς και την επιστράτευση των απεργών.

Με την πρόσφατη κατάθεση του νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η ΝΔ έρχεται να συμπληρώσει τους υπάρχοντες νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων που στοχεύουν στο χτύπημα κάθε αγωνιστικής αντίδρασης και κινητοποίησης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαϊκών οικογενειών.
Ικανοποιεί μια χρόνια απαίτηση των καπιταλιστών, που μετά το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επίμονα ζητούσαν να εξασφαλιστεί, με κάθε τρόπο, «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς για να μην υπάρχει καμία αντίδραση ενάντια στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, την εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και στα αντιλαϊκά μέτρα.
Είναι άθλιο ψέμα ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στο να «βάλει τάξη» στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων» ή ότι οι διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων.
Το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο δεν αποτελεί όμως «ελληνική πρωτοτυπία» της κυβέρνησης της ΝΔ. Μόλις πριν 6 μήνες, σε έκθεση της Ε.Ε. καταγραφόταν ρητά ως κίνδυνος για την ασφάλεια οι «λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας». Πρόσφατο είναι το παράδειγμα με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν σε Γαλλία-ΗΠΑ και άλλες χώρες οι κινητοποιήσεις υγειονομικών που ζητούσαν μέτρα προστασίας ενάντια στην επιδημία SARS-CοV-2.
Απαιτούμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες.
Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους που υπηρετεί, ότι όσους νόμους και αν ψηφίσουν δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων.
Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την έγκρισή τους για να διαδηλώνουμε ενάντια πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών.
Όπως δεν μας «φίμωσαν» στην περίοδο της καραντίνας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά
Με τον αγώνα μας, με πειθαρχημένη απειθαρχία,
Δεν θα επιτρέψουμε να φιμωθεί η φωνή και οι αγώνες των εργαζομένων
Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας προς όφελος των αναγκών μας, για το αύριο των οικογενειών και των παιδιών μας.

Οι Υγειονομικοί συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα με τα
εργατικά Σωματεία του νομού μας, συμμετέχουμε μαζικά
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
στο Συλλαλητήριο στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ στις 8.00 μ.μ.