Τετάρτη 29.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου

16.11.2015

 

Σήμερα, 42 χρόνια από το Νοέμβρη του ΄73 το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, οι Αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέοι, Σπουδαστές, Μαθητές, τιμούν την εξέγερση του πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και την Αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους, και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

  • Η ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια.
  • Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι, αποτελούν παρακαταθήκη για την εργατική τάξη, τα λαικά στρώματα, την νεολαία και σήμερα που ο καπιταλισμός στη χώρα μας και διεθνώς δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα, ανάβει την φωτιά του πολέμου σε όλο και περισσότερες περιοχές που φέρνει σκοτωμούς, δυστυχία και καραβάνια προσφύγων.

Η εξέγερση τον Νο0έμβρη του ‘73 κατά της φασιστικής δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Μέσα από τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών νοικοκυριών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση,  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικροΕΒΕ, των μικροαγροτων , των νέων και των γυναικών, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, και θα διεκδικήσει μια άλλη οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Όπως αποδείχθηκε η λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να έρθει με όποια πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, χωρίς οργανωμένο ταξικό αγώνα κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Γι’ αυτό επιβάλλεται η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με απομόνωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ανάπτυξη της συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, νέων και γυναικών των λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε τους Εργαζόμενους, Άνεργους, Μικροεπαγγελματίες, τους μικροαγρότες,  τους Νέους και τις  Γυναίκες του νομού μας, να  τιμήσουν  την εξέγερση του πολυτεχνείου, να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασιστικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση.

Τους καλούμε να πάρουν μέρος στον Αγωνιστικό Γιορτασμό για την 42η Επέτειο της εξεγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,

την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6.00μ.μ.

στην Πλατεία «ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»

(Κεντρική Πλατεία )Τρικάλων

          Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, να σηματοδοτήσει την λαϊκή αντεπίθεση, που θα συμπαρασύρει, αντιλαϊκές πολιτικές, μνημόνια, κυβερνήσεις και το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Δεν είναι ανίκητοι! Πιστέψτε στη δύναμή σας,

φέρτε τα πάνω-κάτω!

 

 

 

 

Γραμματεία Ν. Τρικάλων του  Π.Α.ΜΕ.

Γραμματεία Ν. Τρικάλων   ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών  Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη»

Ο  Σύλλογος  Γυναικών(μέλος της ΟΓΕ)

Η  Επιτροπή Ειρήνης Ν Τρικάλων

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών