Σάββατο 04.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σοβαρές καταγγελίες του ΠΑΜΕ για εκφοβισμό εργαζομένων

01.07.2015

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει  την σχεδιασμένη εκστρατεία φόβου που έχει ξεκινήσει και εντείνεται και στο νομό μας από επιχειρηματίες, επιχειρηματικούς Ομίλους που ενισχύουν αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας, είτε με δηλώσεις τους σε ραδιοφωνικές εκπομπές, είτε με κάλεσμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους για να τους ενημερώσουν.

Επικαλούμενοι το πρόβλημα ρευστότητας, δίνουν υποχρεωτικές άδειες, προειδοποιούν για σταμάτημα της παραγωγής, για καθυστέρηση στις πληρωμές ή ακόμα και υποδεικνύουν στους εργαζόμενους τι να ψηφίσουν αν θέλουν να έχουν δουλειά!!!

Η τρομοκράτηση και το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, ενόψει του δημοψηφίσματος, θέλουν:

  • Να φοβίσουν τους εργαζόμενους και να επιλέξουν μέσα από ψεύτικα διλήμματα, από τη λογική του μικρότερου κακού, το νέο μνημόνιο.
  • Να διαλέξουν πρόσθετες θυσίες με μέτρα-καρμανιόλα για χάρη της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία να σηκώσουν το ανάστημά τους,  να μη φοβηθούν, να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά, τις άδειες άνευ αποδοχών ή τις «αναγκαστικές» άδειες.  

Να απαντήσουν οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του  Ταξικού κινήματος, μαζικά και μαχητικά, στη νέα αυτή επίθεση της εργοδοσίας που εξελίσσεται και σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς Πανελλαδικά.

Δε θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου. 

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία στο Νομό μας, την  Διοίκηση του Εργατικού  Κέντρου Τρικάλων να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κανένας εργάτης μόνος του!!

Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Απαιτούμε:

  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
  • Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.