Κυριακή 19.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για αλληλεγγυη στους πυρόπληκτους της Εύβοιας

12.08.2021 /

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ  του Νομού μας, καλει το λαό της πόλης  και της υπαίθρου του νομού μας, τους εργαζόμενους, τα Σωματεία, Συλλόγους και Φορείς του κινήματος να εκφράσουν άμεσα και μαζικά την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους της Εύβοιας και των άλλων περιοχών.

Να δυναμώσουν αυτή την δράση που αποτελεί άμεση και ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα στο νομό μας, στα γραφεία του Ε.Κέντρου του Νομού τα Ταξικά Σωματεία αυτές τις μέρες συνεχίζουν να συγκεντρώνεται υλική βοήθεια,  καθώς και Σύλλογοι, ΕΠ.ΑΓΩΝΑ στους εργασιακούς χώρους, με την πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων.

Είναι συγκινητικό η μαζική ανταπόκριση των εργαζομένων, δείχνουν  πως οι αξίες του λαού μας, της εργατικής τάξης, οι αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας στηρίζουν τους χιλιάδες πληγέντες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Mε τις φωτιές ακόμη να καίνε, η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού που έχασε το σπίτι και το βιος του, σε επιδόματα πίσω απ΄ τις πραγματικές, άμεσες και επείγουσες ανάγκες των πυρόπληκτων.

Αξιοποιώντας και τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει τις “πράσινες μπίζνες” και τα μέτρα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν τους πυρόπληκτους και το λαό στην ανέχεια και την εξαθλίωση. Οι φωτιές έκαψαν σπίτια και λαϊκές περιουσίες, ενώ τα μέτρα της Κυβέρνησης καίνε τα εργατικά δικαιώματα, την υγεία, την πρόνοια, την δασοπροστασία, την ζωή του λαού σε κάθε της έκφανση. Τις φωτιές σε πολλές περιοχές τις αντιμετώπισαν οι κάτοικοι με τα ίδια τους τα χέρια. Με οργάνωση, αλληλεγγύη και δράση απέναντι στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Μέσα από τις στάχτες και την τραγωδία μπορεί να δυναμώσει η ελπίδα, η εργατική κινητοποίηση και διεκδίκηση.

Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, τσακισμένοι από την ακρίβεια, τους φόρους και τις μειώσεις μισθών, μαζεύουν από το υστέρημα τους και συγκεντρώνουν υλικά και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Τα Συνδικάτα της Εύβοιας και της Χαλκίδας, αλλά και Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και μαζικοί φορείς σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη προχωρήσει στη συγκέντρωση και παράδοση υλικής βοήθειας στο στέκι αγώνα και αλληλεγγύης πυρόπληκτων που βρίσκεται στον κόμβο Στροφυλλιάς.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη, την οργάνωση, τη διεκδίκηση.