Παρασκευή 19.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυτός είναι ο 55χρονος Τρικαλινός παιδόφιλος

07.02.2015

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων αλλά και φωτογραφιών 55χρονου παιδόφιλου, ο οποίος συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για πορνογραφία ανηλίκων, προχώρησε η αστυνομία μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών.

Πρόκειται για τον Τριαντάφυλλο Λιάπη του Κωνσταντίνου, που γεννήθηκε την 10-10-1960, στην Αθήνα

Ο δράστης κατείχε σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή περισσότερα από 12.000 αρχεία σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας ενώ αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Τρικάλων για παρόμοιες υποθέσεις.

Σε βάρος του 55χρονου Εκπαιδευτικού που  εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας υπεύθυνος για διαδικτυακά συστήματα ασφαλείας τραπεζών, έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ο 55χρονος, αναζητούνταν επί τουλάχιστον μία 5ετία, καθώς άλλαζε συνεχώς έδρα από τα Τρίκαλα μέχρι και την Πάτρα και άλλαζε διαρκώς τις I.P. του για να μπερδεύει τις Αρχές.

Συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου το πρωί στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα έπειτα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 55χρονου ημεδαπού.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, ιδίως των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και καθιστά ευχερέστερη την πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του υπό κρίση αδικήματος και τη διερεύνηση της συμμετοχής του κατηγορουμένου και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr και η εφαρμογή (application) για smartphones, CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.